Adevarul despre zona 51 (Area 51 – Tehnologie extraterestra si baza militara secreta)

La 190 km de N-V de Las Vegas in desertul Nevada , hartile oficiale nu mai inregistreaza nimic . Cu toate ca sunt multe acolo – sosele , munti , buncare , cladiri , si o pista enorma de 9,5 km – pe hartie aceste lucruri nu exista . Este ca si cum orce activitate umana ar fi incetat pe o arie de marimea Elvetiei Accesul oamenilor in aceasta zona este interzis . ” Este autorizata folosirea fortei ! ” Avertizeaza inscriptiile . Spatiul aerian al acesteri zone este sacru in SUA . Acest loc este NELLIS AIR FORCE RANGE si zona Testelor Nucleare , cunoscuta Zona 51 ( nume dat unei parti a bazei intr-o veche harta guvernamentala .)

 

Fondata in 1954 ca baza secreta in care LOCKHEED AIRERAFT CORPORATION sa poata dezvolta constructia de avioane de spionaj pentru CIA ” zona 51 ” Mai este inca locul unde iau nastere cele futuriste proiecte ale SUA . Bombardierul STEALTH a fost testat aici impreuna cu un alt avion neconventional . Acesta a fost intodeauna invaluit de mister – USAF a admis existenta lui abia in 1994 – deoarece reprezenta vf de lance al tehnologiei militare americane . Singura problema tinand seama de recentele dovezi controversate , este aceea ca tehlnologia nu este americana . Nici tehnicienii

Ambele provin din spatiul cosmic . Chiar decand zona 51 a fost stabilita acolo oamenii au inceput sa relateze aparitia unor obiecte ciudate pe cerul de deasupra acestei zone . Aceste afirmatii au fost negate de catre autoritati . Dar negarea s-a transformat in stanjeneala cand unul din oamenii lor a pretins ca in afara de faptul ca deasupra zonei 51 sunt OZN uri , USAF – ul chiar lucreaza cu tehnologie extraterestra . Robert Bob Lazar , un om de stiinta care a lucrat a lucrat la acea baza timp de 5 luni , incepand din decembrie 1988 a adus stirea la televiziune in mai 1989 .

Acesta a dezvaluit ca guvernul SUA cerceteaza 9 farfurii zburatoare si incearca sa adapteze tehnologia extraterestra proprilor scopuri . Lazar a fost filmat in umbra , a folosit pseudonimul ” Denis ” iar vocea i-a fost modificata electronic . El pretindea ca impreuna cu sotia lui au primit amenintari cu moartea . Secretul in care sa invaluit nu i-a fost de mare folos , caci dupa interviu aceste amenintari sau intensificat si chiar sa tras asupra masinii lui . In noiembria pentru a inpiedica orce interventie ulterioara acesta si-a dezvaluit identitatea . Acunti Lazar a descrie locul ultra secret S4 de langa PAPOOSE LAKE in interiorul zona 51 . A relatat cum a fost angajat intr-o echipa de 22 de ingineri care trebuia sa inteleaga cum functiona sistemul de propulsie al vehicolului spatial .

Certitudinile referitoare la Area 51 sint destul de putine. Oficial, incepind cu 1954, acolo se testeaza cele mai avansate tehonolgii ale armatei americane. Cu timpul s-a aflat ca acolo a fost perfectionat avionul-spion U2 (cel care a descoperit rachetele nucleare sovietice instalate in Cuba) si aparate de lupta precum „SR-71 Blackbird” sau avionul invizibil F-117. Din imaginile prezentate pe www.terraserver.com, reiese ca, alaturi de cladiri si instalatii exista si o imensa pista de decolare, lunga 9 km.

 

Cam aici se opresc lucrurile corecte despre Zona 51. Mai departe incep detaliile mai putin placute pentru autoritati. De pilda, se stie ca acolo se lucreaza cu substante toxice. Felul in care s-a aflat acest lucru nu e tocmai laudabil. Muncitorii de acolo au protestat ca nu beneficiaza de asistenta medicala gratuita pentru afectiunile datorate substantelor cu care opereaza. De asemenea, curiosii care s-au apropiat noaptea de baza cu un aparat de filmat au inregistrat pe pelicula „nave de zbor luminoase, a caror viteza a fost estimata la circa 16.000 km/h”. Ca sa spunem lucrurilor pe nume, cam asa evolueaza anumite tipuri de OZN-uri. Astfel de secvente au fost difuzate si la citeva dintre televiziunile americane si occidentale, precum si pe versiunea in limba romana a Discovery Channel. A fost suficient pentru a intari speculatiile conform carora acolo s-ar testa tehnologie extraterestra.

Ce inseamna Zona 51

Ca sa intelegem de unde atita agitatie, mai mult in mass-media decit in comunitatea ufologica, din cauza unor imagini luate din satelit, va trebui sa ne lamurim ce este cu Zona 51. In termeni foarte stricti, acesta este numele de cod sub care e cunoscuta baza secreta de la Groom Lake, apartinind Fortelor Aeriene ale Statelor Unite. Supranumita si „Dreamland”, Area 51 nici macar nu figureaza pe harti. Este atit de secreta, incit guvernul SUA a recunoscut ca exista abia in 1994 si numai in urma unor presiuni sustinute. Vreme de patru decenii, Washington-ul s-a incapatinat sa sustina ca o suprafata mai mare decit a Elvetiei pur si simplu nu exista, lipseste de pe teritoriul Americii.

Nimic exagerat, pina aici. Fiecare stat are secrete militare de ascuns si o face cum poate si cum stie mai bine. Ceea ce particularizeaza Zona 51 nu sint atit masurile de paza si protectie cu totul exceptionale chiar si pentru o superputere militara, ci legendele care o inconjoara. De pilda, este de notorietate povestea ca acolo ar fi ascunse epavele unor nave extraterestre prabusite datorita unor defectiuni sau doborite de Armata. Circula si varianta in care OZN-urile respective au fost primite de la extraterestri in cadrul unui acord murdar ce le-ar permite in schimb sa rapeasca persoane pentru diferite experimente medicale. In fine, esentialul este ca acolo, in plin desert, la 140 Km NV de Las Vegas, ar fi studiate OZN-urile, cu scopul de a intelege si de a adapta tehnologiile extraterestre la nevoile militare ale SUA.

Dar, cu sau fara extraterestri, ramine de explicat cum a fost posibil ca imaginile luate din satelit sa fie facute publice. Inceputurile povestii dateaza de fapt in 1992, cind a fost semnat un acord de tipul „cer deschis”, al carui scop era cartografierea completa a globului. Semnat 24 de state, intre care Rusia si SUA, acordul a permis oficial rusilor sa fotografieze din satelit teritoriul american. In 1998, satelitul lansat din Kazakstan de catre agentia „Sovinform – Sputnik” a efectuat primele fotografii ale Zonei 51. Ele nu au fost oferite publicului imediat, ci au fost vindute companiei americane Aerial Images Inc., care le-a postat pe Internet, la adresa www.terraserver.com, abia pe 19 aprilie 2000.

Curiozitatea lumii intregi de a vedea aceste fotografii a fost atit de mare, incit solicitarile au blocat efectiv serverele companiei americane. Citiva ziaristi ironici nu au pierdut prilejul de a sugera ca, in realitate, serverele s-ar fi blocat din cauza unei interventii a extraterestrilor. Problema a fost remediata rapid, prin achizitionarea unor calculatoare mai performante, dar scandalul era abia la inceput. Lumea incepea sa isi aduca aminte de Roswell, de rapoarte OZN, de rapiri si dorea sa afle ce ascunde guvernul in Zona 51

O baza secreta din SUA Zona 51 – asa se numeste o baza de lupta secreta din SUA, care nu se gaseste pe nici o harta din lume. Aici, dupa parerea multor ufologi si cercetatori, se gasesc ramasite ale unor aparate de zbor ale extraterestrilor, dar si ale corpurilor lor. In afara de aceasta, in baza au loc cercetari asupra unor aparate de zbor supersonice si asupra unor arme, folosind in acest scop tehnologie extraterestra. Pina nu demult, aceasta baza, situata in pustiul statului Nevada, a fost cea mai mare taina a autoritatilor americane. Drumul care duce catre ea este tot timpul linistit si pustiu. Pe o distanta de mai mult de 100 de kilometri, omul nu poate intilni nici un oras, nici un punct demografic, nici un indicator. Doar in apropierea bazei incep sa iti apara in fata ochilor niste bariere uriase, care ii impiedica pe oaspetii nedoriti sa mearga mai departe, pentru ca acolo se afla o baza secreta. Sa patrunzi in Zona 51 pe neobservate este practic imposibil. La intrarile in aceasta zona sint instalate o multime de camere de luat vederi mascate, detectoare de miscare.

Noaptea teritoriul este patrulat de niste elicoptere negre, fara semne distinctive, cu proiectoare. Ufologii au descoperit ca principala cladire a bazei secrete are 14 niveluri subterane, dar nu au putut decit sa presupuna cum se lucreaza sub pamint. Aplicarea tehnologiei OZN Dupa parerea cercetatorilor de la BBC SUA, pe linga poligoane de aviatie, in acest loc se gasesc niste baze subterane ultrasecrete, unde se lucreaza la niste noi tipuri de aparate de zbor aplicarea tehnologiei OZN). Cit de fantastic ar suna aceste cuvinte, exista numerosi martori care au vazut in aceste locuri obiecte stranii care faceau manevre si figuri de pilotaj de inalta clasa, manevre inaccesibile pentru tehnica paminteana. Zona in care au loc experiente nucleare Zona 51 a fost creata in anul 1955. Concernul de aviatie Lockheed a ales acest loc pentru a face unele probe la lucrarea sa secreta – legendarul avion de spionaj U-2. Locul s-a potrivit cum nu se putea mai bine pentru aceste probe: un spatiu fara viata la o inaltime de 1.500 de metri, o suprafata neteda de aproximativ 5 kilometri pe fundul unui riu secat, un spatiu separat de lumea exterioara de virfurile muntilor. Zborurile avioanelor civile sint interzise pentru ca in aceasta zona se fac experiente nucleare. Absenta populatiei face ca acest loc sa fie ideal pentru pastrarea secretelor. Avionul nevazut Stelth La inceputul anului 1977, la zece ani dupa anuntul oficial despre functionarea acestei zone, s-a ridicat pentru prima oara de la sol avionul nevazut de asalt F-117A, prelucrat dupa tehnologia Stelth. Citiva dintre cercetatorii care au participat la programul Stelth afirma ca aceasta tehnologie la fel ca si altele folosite la avioanele B-2 si F-117A a fost imprumutata de la OZN-urile distruse pe pamint. Astfel, specialistul in computere Jim Taliani a anuntat direct ca el si colegii lui au cunoscut provenienta extraterestra a unora dintre materialele folosite. Discul argintiu al lui Stevens Datele care exista pina in zilele noastre despre secreta Zona 51 ne permit sa avem o anumita reprezentare despre lucrarile secrete care se fac acolo.

De exemplu, in timpul cercetarilor la Steagul rosu, in anul 1977, ofiterul din escadrila tactica, locotenentul Stevens, incercind sa atace un aerodrom inamic, a zburat fara permisiune in partea nordica a Zonei 51. Pe neasteptate, el a vazut un disc straniu cu un diametru de aproximativ 20 de metri. A primit ordinul sa-si intrerupa zborul si sa aterizeze pe aerodromul Nellis. Dupa aterizare, pilotul a fost condus intr-un buncar, unde timp de doua zile a fost supus unor interogatorii chinuitoare, fara inteles. Locotenentul a fost condus in alta parte si a riscat sa le povesteasca jurnalistilor despre ceea ce s-a intimplat de-abia dupa citiva ani. Povestea fizicianului care a lucrat in baza Cu citva timp in urma, fizicianul american Robert Lazar, care a lucrat citiva ani in baza, a povestit despre secretele Zonei 51. Din decembrie 1988 si pina in aprilie 1989, spunea aceasta, am lucrat la un proiect care trebuia sa ramina cel mai secret din istorie. Locul in care lucram era un laborator situat in Zona 51. Obiectul la care lucram se gasea in interiorul muntelui. Era ascuns dincolo de noua porti situate sub o panta de 60 de grade. Portile aveau intrarea mascata cu nisip, pentru ca factura muntelui amintea foarte bine de un teren pustiu. Pina sa intru in ritmul muncii, am lucrat intr-o locuinta mica, unde se gaseau doar un scaun si o masa pe care se aflau 120 de documente in mape albastre. Aceste documente contineau informatii care se refereau la extraterestri si la tehnologia extraterestra. Pe linga documente, aici se mai gaseau niste fotografii alb-negru si niste note ale unor medici pe marginea acestor descoperiri. Principiile fizice ale OZN-urilor In Zona 51 Lazar s-a ocupat cu problema principiilor fizice ale OZN-urilor. Montarea cu sila a unei farfurii zburatoare creeaza diverse unde gravitationale, care schimba cimpul de gravitatie.

Schimbarea cimpului gravitational nu inseamna doar schimbarea fortelor de atractie-respingere. Mai intii are loc o deformare a spatiului. Unele fenomene care se observa la OZN-uri, cum ar fi disparitia in citeva momente, intoarcerile in niste unghiuri practic imposibile, schimbarea formei si a culorii, sint provocate tocmai de schimbarea caracteristicilor spatiului din jurul OZN-ului. OZN-urile se deplaseaza cu ajutorul elementului 115 Lazar a ajuns la concluzia ca izvorul de energie al OZN-urilor este cel de-al 115-lea element din tabelul periodic al lui Mendeleev. Cu toate acestea, mecanismul prin care acest element pune in miscare o farfurie zburatoare a ramas pina acum necunoscut. Pe Pamint, acest element foarte greu nu exista in stare pura, iar stiinta nu a descoperit o metoda prin care sa il obtina. Elementele cu trei numere sint create in mod artificial cu ajutorul unor acceleratori, dar ele sint foarte instabile si nu traiesc mai mult de o secunda. Cercetarile savantilor au aratat ca trebuie sa existe asa-numita insula transuraniana de stabilitate careia ii apartin cel de-al 114-lea si cel de-al 115-lea element. Aceasta inseamna ca ele pot exista fara sa se descompuna un timp relativ mai lung. Proiectele la care a luat parte Lazar se incadrau in programa inceputa in anul 1979. Se stie ca in acel an intre administratia bazei si extraterestri a izbucnit un conflict. Potrivit unei intelegeri anterioare, extraterestrii ocupau un loc determinat in baza, facind impreuna cu cercetatorii paminteni experiente si invatindu-i pe acestia tehnologia lor. La un moment dat, in ciuda interdictiilor extraterestrilor, paznicii care protejau locul experientelor si-au strins cam mult raza de actiune. Toti au disparut. Ei au zis ca nu se vor intoarce Fortele militare care au fost aduse in ajutor au avut aceeasi soarta. Au murit cu totul 44 de persoane.

Chiar si savantul pe care il invatasera tehnologia lor a disparut. Iar Ei au parasit baza. Inainte de plecare au anuntat ca se vor intoarce si le-au comunicat celor din baza data sosirii lor viitoare: 1625xx. Ultimele doua cifre nu sint cunoscute, iar Lazar nu are nici o idee despre ceea ce ar putea sa insemne. Extraterestrii si-au parasit instrumentele in baza secreta La baza au ramas instrumentele si tehnologia extraterestrilor, pe care de atunci cercetatorii le-au studiat independent, incercind sa le inteleaga si sa le recreeze in conditii pamintene. Au reusit sa obtina unele rezultate, mai ales in domeniul militar. Despre toate acestea si despre multe altele le-a povestit Robert Lazar prin intermediul televizorului tuturor celor interesati, dupa care au inceput sa apara tot mai multi martori care au confirmat cele spuse de tinarul fizician. Un fel de excursii in Zona 51 Ce l-a impiedicat pe Lazar sa iasa in fata camerelor de luat vederi mai devreme si sa povesteasca ceea ce s-a intimplat in Zona 51? Mai intii de toate, spune el, teama pentru viata sa. Inceputul a fost atunci cind a hotarit sa le arate sotiei si prietenilor, chiar daca din departare, farfuriile zburatoare. De trei ori, noaptea, el a transportat excursantii din Las Vegas in apropierea Zonei 51, pina cind la un moment dat au fost prinsi de politie. Chiar daca Lazar si prietenii sai nu au distrus nimic, autoritatile au scapat de ei repede. Pe Lazar l-au concediat de la serviciu, l-au interogat cu pistolul la timpla, l-au amenintat cu inchisoarea… Lazar si-a dat seama ca singurul mod de a scapa de amenintarile fizice ar fi sa nu faca publice informatiile pe care le detinea. Dupa aparitia la televizor, autoritatile au anuntat ca nu stiu nimic despre Lazar. Jurnalistii au fost uimiti sa constate ca nu exista nici un document despre Lazar, ca si cum acesta nu ar fi existat niciodata. Oamenii si-l aminteau, dar toate institutiile oficiale afirmau intr-un cuvint:

Nu, nu s-a nascut, nu a invatat, nu a muncit nicaieri, nu s-a casatorit. Lazar a inviat doar dupa ce in Los Alamos a fost descoperita o nota telefonica pe care se gasea numarul sau de la serviciu. S-a pastrat de asemenea un document sfint si foarte serios pentru americani – o chitanta despre plata unor datorii. Conventia incheiata intre extraterestri si autoritati Istoria stranie a lui Robert Lazar a devenit de inteles dupa anuntul facut la putin timp dupa moartea lui David Rose, un functionar cu o pozitie insemnata in administratie. Iata ce povesteste acesta: Nu are nici un sens sa ascund acel fapt ca la sfirsitul anilor ’40 extraterestrii au aterizat pe planeta noastra si au fost stabilite contacte intre ei si paminteni. Cred ca, de la inceputul anilor ’50, autoritatile americane pregatesc societatea, incercind sa vada cum va reactiona aceasta la toata problematica extraterestra.

Informatia trebuie transmisa treptat

Autoritatile sint convinse ca daca informatia va fi transmisa treptat, societatea o va percepe mai linistita, decit daca noutatile ar fi descoperite toate odata. Din cite stiu, intre esaloanele superioare ale autoritatilor din Statele Unite si extraterestri a fost incheiata o conventie cu un asemenea continut: noi pastram taina sosirii voastre, iar voi trebuie sa promiteti ca nu va veti amesteca in treburile comunitatii noastre; in afara de aceasta, vi se da libertate de actiune intr-o regiune din SUA. Aceasta regiune este cunoscuta ca Zona 51 sau Dream Land (Tara visurilor), in statul Nevada. Extraterestrii au incalcat intelegerea cu pamintenii In martie 1955, a fost creata o grupa de coordonare si planificare (Majestic 12), al carei rol era coordonarea tuturor actiunilor secrete, legate de problema extraterestrilor. Presedintele acestui grup era Nelson Rockfeller, care ocupa in acelasi timp si postul de consultant special al presedintelui in problemele Razboiului Rece. Principala cauza care a determinat crearea acestei grupe a fost incalcarea de catre extraterestri a conventiei despre neamestecul in treburile pamintene. Numeroase persoane si animale schilodite ca urmare a experimentelor facute pe ele de catre extraterestri se gasesc pe tot teritoriul Statelor Unite. In noiembrie 1955, prin Ordinul NSC-5412/2, in SUA a fost creat un grup de experiente format din personalitati ale statului in frunte cu presedintele Gordon Dean si directorul de proiect Henry Kissinger. Principala insarcinare a acestui grup a fost stabilirea adevaratei dimensiuni a prezentei extraterestrilor si a activitatii lor pe Pamint.

O rasa extraterestra  pe cale de disparitie

Cel mai important rezultat al cercetarilor a fost acela ca extraterestrii folosesc oamenii si animalele ca sursa de obtinere a secretiilor glandelor interne, a enzimelor, a secretiilor hormonale, a singelui. Oamenii au in aceste experiente ingrozitoare un rol asemanator cobailor. Extraterestrii au explicat ca aceste actiuni le sint necesare pentru a supravietui. Ei au spus ca structura lor genetica este distrusa si ca ei nu se mai pot reproduce. Daca nu vor putea sa isi imbunatateasca structura genetica, in curind rasa lor isi va inceta existenta.

Pentru ca armele pamintene nu se pot impotrivi extraterestrilor, comitetul Majestic 12 a hotarit sa continue relatiile diplomatice cu ei atita timp cit pamintenii nu vor fi in stare sa prelucreze o tehnologie care sa le permita sa se impotriveasca acestora. In Zona nu se poate patrunde Informatiile despre Zona 51 au provocat un interes enorm, iar iubitorii de senzatie s-au napustit in acest loc uitat de lume din Nevada. Aici s-au lovit de o situatie paradoxala: in ciuda anunturilor oficiale despre absenta oricarui secret, era imposibil sa patrunzi in aceasta zona.

Patrulele de 24 de ore, teritoriul imprejmuit cu sirma ghimpata, interdictiile scrise, amenintarile paznicilor stateau marturie ca aici se petrece ceva iesit din comun.

Acest fapt a provocat si mai multa curiozitate. Singura solutie de a vedea ce se intimpla erau muntii din jur, insa din aprilie 1995 acestia au devenit o parte a teritoriului Zonei 51. Toate speculatiile care au urmat acestor intimplari in presa au fost dovada clara a faptului ca baza secreta exista, dar in anul 1995, presedintele Clinton a dat un ordin oficial despre statutul acestei zone: Pentru Statele Unite are o importanta vitala ca informatiile secrete despre aceasta baza sa nu devina proprietatea tuturor…

 

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont