Cainii ar putea fi telepaticiMajoritatea oamenilor aleg sa tina pe langa casa un animal de companie. Acest lucru, conform studiilor s-a dovedit a fi benefic pentru sanatatea stapanilor. In functie de preferinte, oamenii isi aleg un animal de companie care sa ii reprezinte.

Savanţii de la Universitatea din Florida au descoperit faptul că acei câini care aveau un contact mai strâns cu oamenii erau mult mai buni în descifrarea indiciilor fizice şi verbale, sugerând astfel faptul că ei au privit şi asimilat comportamentul uman.

Monique Udell, coordonatoarea studiului, a realizat două experimente ce au constat în compararea performanţelor reuşite de câini domestici, din adăposturi şi lupi, cărora li s-a oferit oportunitatea de a „cerşi” pentru mâncare, în două situaţii – de la o persoană atentă şi de la o persoană care nu poate să vadă animalul.

Savanţii au vrut să afle cine are un impact mai mare asupra performanţelor animalului: mediul în care trăieşte animalul (reşedinţă umană sau adăpost pentru animale) sau specia în sine (câine şi lup).

Aceste teste au evidenţiat pentru prima dată în istorie faptul că lupul, ca şi câinele domestic, este capabil să „cerşească” cu succes hrană atunci când se apropie de o persoană care este atentă.

Acest fapt demonstrează că ambele specii au capacitatea de a adopta un comportament în funcţie de nivelul de atenţie al omului. În plus, atât lupii, cât şi câinii din adăposturi au putut să-şi îmbunătăţească performanţele cu mare rapiditate, prin repetiţie.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont