Numerosi designeri de interior propun bucatarii in intregime albe sau cu mobiliar alb si desi acest trend este de mare actualitate, foarte putini il aleg, deoarece exista ideea ca albul este in opozitie cu spiritul practic de care trebuie sa dea dovada amenajarea unei bucatarii, spatiu de lucru prin excelenta. Aici gatesti, aici cad stropi de apa pe jos, aici rastorni cutia cu ketchup pe podea… parca nu merita sa ai o bucatarie alba!
In plus, albul, fiind o culoare pretentioasa, da si incaperii in care este folosit un aer sofisticat, asa ca intr-o bucatarie alba cu greu te vezi transand jumatate de porc, punand muraturi sau gatind sarmale, de exemplu… sau, pentru cititorii vegetarieni: ati face zacusca intr-o bucatarie balana?
Cum poate fi imblanzit albul, astfel incat sa nu arate bucataria ca o incapere de la azil, spital sau atelier de artist post-modern?
– insufleteste suprafetele lasand la vedere divesers materii prime decorative: paset in borcane transparente, fructe intr-un platou pe masa…
– alege un motiv decorativ colorat pentru faianta
– opteaza pentru garnituri colorate, nu metalice sau tot albe; ma refer aici la robinete, hota, frigider, electrocasnice.
– alege un covor cu niscaiva culori in afara de alb
– pastreaza, in orice moment, un mic detaliu in dezordine. Daca esti un mic Hitler al ordinii la milimetru, casa ta va parea mereu un laborator de cercetare, nu un camin.
In imaginea de sus si apoi cea de jos ai un exmplu de cum au procedat altii.
Ce zici, albul pare mult mai abordabil asa, nu?