Închis în 2010 pentru a intra în lucrări de reabilitare, căminul C5 din Campusul „Titu Maiorescu“ nu va fi deschis nici în anul universitar 2013-2014 pentru studenţii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi (UAIC).

Lucrările la căminul C5 au îngheţate înca din 2012, conducerea universităţii declarând la începutul acestui an că pentru finalizarea proiectului, estimată a fi în jur de 80% gata, ar mai fi nevoie de 2.4 milioane de lei. Asta în condiţiile în care, după încheierea licitaţiei, căminul a început să fie renovat în 2011

Deşi acesta trebuia să fie finalizat încă de anul trecut, finanţarea bugetelor de investiţie ale universităţilor a fost subţiată atât de mult încât „Cuza“ este nevoită să execute lucrări de întreţinere, din bani proprii, a lucrărilor care au fost deja efectuate. „Se întâmplă multe lucruri cu căminul C5, unele cum vrem noi, dar multe nu. Cum totul se face exclusiv cu fonduri de la bugetul de stat, încă aşteptăm răspunsul la solicitările noastre de a se aloca fonduri. Suntem pregătiţi şi, de fapt, asta facem şi acum, ca în momentul în care s-au făcut anumite lucrări noi să executăm totul pentru a conserva ce este bine făcut.

Mai facem şi altele, dar nu suficient încât să-l putem da în funcţiune“, a explicat Bogdan Eduard Pleşcan, directorul general administrativ al UAIC. Căminul studenţesc era următorul pe lista universităţii de renovare completă, în care se schimbă atât dotările, cât şi gradul de confort al camerelor, după cele trei cămine din Complexul Târguşor-Copou, C1, C2, C3. De la un cămin în care erau cazaţi câte cinci studenţi în fiecare cameră, iar băile erau la capătul holului, C5 va avea grup sanitar în fiecare cameră, unde vor fi cazaţi cel mult trei studenţi, iar în holul principal a fost montat un lift. Mai mult, clădirea a fost mansardată pentru a nu pierde numărul de studenţi, aceştia stând mai puţini în camere. Astfel, după încheierea renovării, cele 450 de locuri vor fi păstrate.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont