Sistemul de invatamant din Romania „este pe moarte”, iar liderilor politici nu le pasa de viitorul copiilor romani, care sunt lipsiti de competente si ajung sa presteze munca de „slugi” in state dezvoltate precum Germania sau Italia, a declarat marti vicepresedintele Scolii germane Kronstadt, Dorin Saramet.

Sistemul educational din Romania se afla intr-o stare critica, una dintre cauze fiind faptul ca, la nivel inalt, nu exista un interes pentru soarta copiilor.

„Sistemul educational este pe moarte. Sus de tot, nu intereseaza pe nimeni ce fac copiii din Romania. Multi se duc sa fie slugi in Italia si Germania”, a spus Saramet, la o conferinta pe tema capitalului uman organizata de Curs de Guvernare.

Un program Erasmus pentru ucenici care sa creasca atractivitatea invatamantului profesional

Un raport publicat in februarie de Comisia Europeana arata ca Romania ocupa ultimul loc in randul tarilor din Uniunea Europeana in privinta indicelui economiei si societatea digitala, informeaza News.ro.

Elevii de liceu vor avea o noua materie optionala – va fi introdusa anul viitor

Un alt raport, publicat tot de Comisia de la Bruxelles, arata ca in jur de 40% dintre adolescentii romani cu varsta de 15 ani citesc cu dificultate, procent care plaseaza Romania pe ultimul loc in UE.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont