Se zice ca dragostea dureaza doar 5 ani. Sa fie oare adevarat? Probabil depinde de fiecare persoana in parte. Cum sa-ti dai seama insa ca relatia nu mai merge si ca mai bine va despartiti?

Cand o relatie se sfarseste...

Certurile au devenit mai frecvente decât partidele de sex

Toate cuplurile au discuţii şi, dacă i-am asculta pe specialiştii în comunicare de cuplu, am crede şi noi că certurile fac, de multe ori, bine cuplului, ajutând la consolidarea relaţiei. Dar dacă fiecare moment petrecut împreună devine sinonim cu tot atâtea momente de enervare şi certuri fără sfârşit, acesta ar putea fi unul dintre cele mai sigure semne că relaţia voastră are probleme. În plus, dacă vă atacaţi mereu reciproc, aţi putea căpăta, în timp, un sentiment de ostilitate unul faţă de celălalt.

V-aţi distanţat unul de celălalt

Dacă la început vă petreceaţi mai tot timpul liber împreună, acum totul pare că vă stă în cale: munca, obligaţiile familiale, distracţiile cu alţi prieteni. Dacă simţi că amândoi faceţi un efort din ce în ce mai mic pentru ca programele voastre să aibă cât mai multe puncte comune, asta ar trebui să constituie un semnal de alarmă pentru tine.

Nu mai comunicaţi

Şi mai problematică decât programul haotic care nu vă permite prea multe întâlniri este distanţarea emoţională, care vă face prea puţin dispuşi să mai discutaţi unul cu altul, să fiţi deschişi şi să vă împărtăşiţi sentimentele.

În momentul în care ceva foarte important ţi se întâmplă la locul de muncă şi primul gând atunci când vii acasă nu mai este să îi împărtăşeşti asta şi partenerului, s-ar putea ca relaţia voastră să se îndrepte către sfârşitul său. Dacă vrei să repari această situaţie, încearcă să îţi faci timp pentru a încerca să vorbiţi cât mai mult.

Intimitate-deloc!

Cu toate că tindem să nu băgăm de seamă primele semnale de alarmă ale unei relaţii pe muchie de cuţit, observăm cu certitudine atunci când intimitatea fizică devine tot mai rară în cuplu. Iar acesta, este, de regulă, primul semn că ceva nu merge bine în relaţie. Iar dacă nimic nu se petrece în dormitorul vostru sau nu sunteţi afectuoşi sau nu vă atingeţi niciodată în afară de ocaziile în care faceţi sex, atunci fie există o mare problemă în relaţie, fie unul dintre voi înşală.

Nu mai există încredere

Să fii uşor gelos pe partenerul tău e un lucru firesc, dar în momentul când deja începi să îi cauţi în telefon şi în mailuri, relaţia voastră nu mai merge bine deloc. Încrederea în cel de lângă tine e una dintre condiţiile cele mai importante ale unei relaţii împlinite, aşa că discutaţi despre relaţie dacă doriţi să o salvaţi.

 

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont