O echipa de cercetatori americani a demonstrat recent ca regimul alimentar bazat pe consumul de carne rosie duce la inrautatirea sanatatii pe termen lung, precum si la scurtarea duratei de viata cu circa 10 ani.
In contrast, o alimentatie in care baza consumului de proteine animale o constituie carnea de pasare si de peste, duce la un risc redus de cancer. Studiul cercetatorilor americani a fost publicat in prestigiosul Archives of Internal Medicine si are la baza cercetari minutioase efectuate pe un esantion de peste 500.000 persoane.
Ce este carnea rosie?
Termenul de “carne rosie” cuprinde carnea de porc, vita, oaie, capra sau vanat. Cercetarile au mai dovedit ca, atunci cand carnea rosie este gatita la temperaturi mari, se formeaza compusi chimici care provoaca aparitia cancerului. Carnea rosie este, de asemenea, o sursa majora de grasimi saturate care sunt asociate cu aparitia cancerului de san si a celui colono-rectal.
Tags: alimentatie sanatoasa carnea rosie frumusete sanatate