Detoxifierea este procesul natural de eliminare si neutralizare a toxinelor din organism. Colonul, plamanii, ficatul, rinichii, pielea sunt organele care joaca un rol important in detoxifiere.
Detoxifierea poate reduce incidenta de aparitie a numeroase probleme de sanatate, cum ar fi oboseala cronica, imunitatea scazuta, alergiile, durerile de cap, scaderea capacitatii de concentrare sau mancarimile pielii. Dietele care contribuie la „curatarea” organismului nu includ decat mancare organica si apa minerala sau filtrata.
Exemple de alimente care curata organismul:
– Sucurile de fructe sau legume;
– Supele de legume;
– Legumele fierte (cum ar fi: broccoli, spanacul, conopida sau morcovii);
– Cerealele;
– Leguminoasele;
– Orezul brun;
– Branza de vaci;
– Iaurtul bio;
– Pestele;
– Carnea de pui.
Cum sa incepi detoxifierea naturala?
In primul rand, scade numarul de toxine ingerate. Elimina alcoolul, cafeaua, tigarile, zaharurile si grasimile saturate. De asemenea, nu utiliza prea des solutiile de curatat chimice pentru acasa si produsele de igiena personala (detergenti, sampoane, deodorante si paste de dinti) si substituie-le cu alternative naturale.
Alt inhibitor al unei sanatati bune este stresul, care determina corpul sa elimine hormonii de stres in sistem. In timp ce acesti hormoni te pot ajuta sa castigi o cursa sau sa reusesti sa atingi un termen limita, in cantitati mari, ei pot crea toxine.
Tags: curatarea organismului detoxifierea intestinului detoxifierea organismului detoxifierea organismului in mod natural frumusete sanatate slabit