Piersica proaspata contine 86,5 g apa (la 100 de grame de fruct), 0,9 g albumina, 10,4 g hidrati de carbon, 0,9 g fibre alimentare, 0,7 g acizi organici liberi, 363 mg potasiu, 20 mg calciu, 16 mg magneziu, 34 mg fosfor, 4,1 mg fier, 50 mg provitamina A, 0,04 mg vitamina B1, 0,70 mg vitamina PP, 10 mg vitamina C.
In piersicile proaspete potasiul si sodiul apar intr-o proportie de 7:1, iar in cele uscate in proportie de 10:1, ceea ce le face sa fie un bun medi-cament antiinflamator. Piersicile proaspete trebuie consumate in anemie, pentru insanatosirea intestinului si pentru stimularea contractiilor vezicii biliare.
Sucul de piersica este indicat in dereglarile ritmului cardiac, in anemie, in afectiunile gastrice cu o aciditate scazuta. Piersicile contribuie la eliminarea toxinelor din organism. Cu toate acestea, consumarea acestor fructe, ca si a sucului de catre persoane cu un sistem nervos usor iritabil este recomandata cu precautie, pentru ca piersicile au o deosebita actiune excitanta. Se bea cu 15-20 de minute inainte de masa cite o jumatate de pahar de suc de piersici.
Atentie: piersicile si sucul de piersici nu sint recomandate persoanelor alergice, celor care sufera de diabet si obezitate.
Tags: fructe piersica