Beneficiile ciresei: calmeaza durerile reumatice

La 100 de grame de cirese se gasesc 85 g apa, 1,1 g albumina, 12,3 g hidrati de carbon, 0,3 g fibre alimentare, 8 g acizi organici liberi, 233 mg potasiu, 13 mg sodiu, 33 mg calciu, 24 mg magneziu, 28 mg fosfor, 0,15 mg provitamina A, cite 0,01 mg vitaminele B1 si B3, 0,40 mg vitamina PP, 15 mg vitamina C.

In cantitati insemnate se gasesc in cireasa si cupru, mangan, zinc, cobalt, fier, vitamina P. Aproxi-mativ 75 la suta din hidratii de carbon contin fructoza, iar 20 la suta glucoza.

Principala calitate a ciresei ca produs dietetic si terapeutic consta in faptul ca ea se coace mai devreme decit celelalte fructe care au calitati antiinflamatorii, diuretice, fortificante vasculare, antianemice si actiune purificatoare. Sucul de cirese are proprietati astringente si tonifiante, imbunatateste digestia, calmeaza durerile reumatice.

Daca nu exista recomandari speciale, se bea cite 1/3-1 pahar de suc de cirese de trei ori pe zi inainte de masa. Fructele proaspete elimina toxinele din organism si previn cresterea colesterolului. Infuzia din cozi de cirese este deosebit de utila in afectiunile inimii. Ciresele proaspete sint recomandate de asemenea in astm, podagra si bolile de rinichi.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont