Beneficii caise: Caisele cresc capacitatea de munca

Caisele cresc capacitatea de munca

Caisele sint foarte bogate in provitamina A, in vitaminele B1, B2, PP, fosfor si fier. Principala lor calitate dietetica consta in continutul ridicat de potasiu – in fructele proaspete nivelul lui ajunge pina la 350 mg (la 100 de grame de fructe proaspete).

De aceea, caisele proaspete, sucul de caise cu pulpa, decocturile si infuziile de caise sint un mijloc diuretic eficace. Consumul de caise are efecte binefacatoare in bolile sistemului cardiovascular, ale rinichilor, in obezitate. Ele contin foarte mult fosfor si magneziu, prin aceasta imbunatatind memoria si crescind capacitatea de munca.
Au de asemenea o actiune pozitiva asupra vaselor cerebrale. Sucul de caise se pregateste din fructe coapte. Acesta contine multe vitamine si mult potasiu si fier.

Sucul de caise are rezultate uimitoare in anemie, in bolile gastro-intestinale si car-diovasculare, in bolile de piele, in afectiunile mucoasei bucale, este folosit in ranile gambelor, dar si pentru femeile insarcinate. Daca nu exista niste recomandari speciale, se bea cite o jumatate de pahar cu suc de caise amestecat cu lapte de doua-trei ori pe zi.

Caisele, ca si infuziile si compoturile din ele cresc efectiv capacitatea de munca la persoanele cu tulburari nervoase si emotionale.
Atentie: caisele si sucul de caise sint contraindicate bolnavilor de diabet zaharat.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont