Mersul pe bicicleta este o activitate sportiva foarte sanatoasa. Mai mult, adeptii curentului eco sustin ideea folosirii bicicletei nu doar pentru timpul liber, ci chiar si pe post de mijloc de locomotie, inlocuind mersul cu masina sau cu mijloacele de transport in comun.

Avantajele mersului pe bicicleta

1. Antrenează inima

Activitatea fizică desfăşurată pe bicicletă conduce la o mai bună oxigenare a tuturor organelor şi muşchilor. Astfel, inima pompează mai mult sânge şi oxigen către ţesuturi. De aceea, mersul pe bicicletă intră în categoria metodelor de recuperare medicală pentru persoanele cu afecţiuni cardiace.

2. Scade riscul de apariţie a astmului

Efortul fizic îmbunătăţeşte şi capacitatea respiratorie. Specialiştii afirmă că mersul pe bicicletă este un mijloc de prevenire a afecţiunilor respiratorii, cum sunt astmul sau bronşita.

3. Previne varicele

Pedalajul îmbunătăţeşte circulaţia sanguină. De aceea, persoanele care merg regulat cu bicicleta au un risc scăzut de apariţie a edemelor (umflături) şi varicelor.

4. Reduce riscurile de osteoporoză

Mersul pe bicicletă este indicat şi ca metodă de antrenament al tendoanelor, ligamentelor şi articulaţiilor. În acest sens pot fi prevenite boli gen osteoporoză, tendinită sau început de coxartroză (o formă de reumatism localizat la nivelul şoldurilor).

5. Îmbunătăţeşte capacităţile intelectuale

Datorită unei mai bune oxigenări a creierului pe care o „produce“ pedalajul, capacităţile intelectuale sunt îmbunătăţite, iar starea psihică se ameliorează. Responsabile sunt endorfinele, substanţe pe care le eliberează creierul în timpul activităţii fizice, cunoscute ca „hormonii fericirii“.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont