Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor avertizeaza ca patru iaurturi cu fructe, de la trei producatori diferiti, alcatuiesc topul produselor cu cele mai multe E-uri de pe piata romaneasca.
Primul de pe lista este iaurtul produs de Muller Dairy denumit Muller Froop, care contine un premix de kiwi, cu cinci E-uri: acid citric, citrat de sodiu, esteri lactici ai mono si digliceridelor cu acizi grasi, colorant complex cupru – clorofila si azot.
Urmeaza Muller Mix: un iaurt cu frisca si preparat de mure si zmeura care include: guma locust, guma guar, pectine, acid citric si citrat de calciu.
Venind de la fabrica Albalact, iaurtul cu piersici si caise Zuzu are si el 5 E-uri in compozitie: beta-caroten, citrat de sodiu, citrat de calciu, acid citric si pectina.
Nu in ultimul rand, iaurtul cu dulceata de nuci verzi Napolact contine pe langa lapte si pectina, guma carruba, luteina, cupru clorofila si acid citric.