Cui nu-i place pielea bronzata? Dar daca nu are un aspect sanatos, nu este bine hidratata si pusa in valoare de haine si accesorii pastelate, n-ai de ce sa suporti caldura soarelui!
SOLARUL SI AUTOBRONZANTELE
Soarele este un prieten sau mai degraba un inamic al pielii? De ce nu ne bronzam toti la fel de repede si uniform? De ce factorul de protectie este atat de important si de ce soarele deshidrateaza pielea care, in timp, se cojeste? Cum sa scap de insolatie si de arsuri solare? Si de ce uleiul de plaja nu protejeaza atat de bine? Oare si parul se bronzeaza pentru ca sigur de la soare se decoloreaza si se usuca? Sunt doar cateva intrebari la care trebuie sa stii raspunsul inainte de a te aseza comod, pe sezlong, la soare.
ESTI BRUNETA? TE BRONZEZI MAI REPEDE!
Si te arzi doar daca uiti sa pleci de pe plaja. Esti o norocoasa, pentru ca nu toti oamenii au la fel de multi pigmenti melanofori (cei responsabili de colorarea pielii). Persoanele blonde, cu ochi deschisi la culoare si pistrui suporta mult mai greu soarele si, adesea, nu se bronzeaza. Pielea se inroseste, ustura si… se cojeste. Indiferent cat de ridicat ar fi filtrul de protectie din crema pe care o folosesti. Aceleasi probleme le pot avea si persoanele cu piele mai rezistenta, daca nu se pregatesc din timp pentru expunerea la soare. Adica nu folosesc creme hidratante, unt de corp si nu exfoliaza pielea macar o data pe luna, pentru a scapa de celulele moarte.
In functie de tipul de piele, durata expunerii la soare difera. Un lucru este sigur: nu ai ce cauta pe plaja la orele pranzului (11:30 – 15:30), cand soarele arde, nu bronzeaza! Dermatologii spun ca in primele zile nu trebuie sa stai la soare mai mult de 30 de minute. Obligatoriu protejata de creme si lotiuni.