Foarte multe persoane au mari probleme cu transpiratia excesiva, mai ales in sezonul cald. Ce trebuie sa faci ca sa scapi de aparitia petelor neplacute si mirosului? Va oferim in continuare cateva solutii:
O igiena ireprosabila
Transpiratia este utila pentru a mentine o temperatura constanta in organism, cu scopul de a asigura functionarea organelor interne la parametrii normali. Transpiratia este un fenomen natural.
Problema consta in faptul ca transpiratia devine adeseori o chestiune jenanta, din cauza ca este urat mirositoare. Mirosul neplacut este cauzat de inmultirea bacteriilor in zonele calde si umede ale corpului. Bacteriile apreciaza aceste zone, unde se pot inmulti fara dificultate. Ele pot chiar sa „colonizeze” hainele si din acest motiv apare necesitatea de a purta îmbracaminte curata in fiecare zi, pentru a evita aceasta „invazie”.
Doar igiena perfecta este solutia de care aveti nevoie pentru a contracara mirosul neplacut al transpiratiei si pentru a indeparta bacteriile. Spalarea cu sapun, cel putin o data pe zi, urmata de clatirea cu apa din abundenta si de uscarea cu un prosop uscat reprezinta solutia pentru a elimina eficient aceste bacterii.
Pe de alta parte, zonele corpului acoperite cu par reprezinta adevarate „cuiburi” pentru bacterii si din acest motiv trebuie sa apelati fie la aparatul de ras, fie la tehnicile de epilare, pentru a evita mirosul neplacut, daca igiena zilnica nu este suficienta.
Alegeti îmbracaminte din materii naturale: lana, in si bumbac
Desi transpiratia reprezinta un proces ce apare in mod natural la inceput, ea poate fi agravata de purtarea unor articole vestimentare prea calduroase pentru anotimpul in care ne aflam sau care sunt fabricate dintr-un material care nu permite pielii sa respire.
Se recomanda evitarea hainelor din materiale sintetice si alegerea acelor articole fabricate din bumbac, lana si in. Hainele usoare si ample permit o mai buna aerisire si o mai buna reglare a temperaturii corporale.
O serie intreaga de haine „anti-transpiratie” sunt fabricate deja de cativa ani. Este vorba despre materiale sintetice care permit aerului sa treaca prin ele, deoarece textura acestora este mai larga decat cea a vechilor tesaturi sintetice.
In plus, culorile inchise absorb caldura soarelui si sunt „mai calde” decat culorile deschise, in momentul expunerii la razele solare. Purtati haine albe sau deschise atunci cand mergeti la plaja, daca vreti sa va simtiti bine.
Bicarbonatul de sodiu – pentru a limita mirosurile neplacute
Cunoscut si apreciat de multe secole pentru nenumaratele lui virtuti, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit cu succes in mai multe scopuri. Actiunea lui fungistatica (care împiedica dezvoltarea bacteriilor) este foarte utila atunci cand este folosit ca agent natural împotriva mirosurilor neplacute, la orice varsta.
Amestecat cu putina apa pentru a forma o pasta ce este aplicata direct sub brate sau adaugand putina pudra de bicarbonat de sodiu pe bila antitranspirantului dumneavoastra, bicarbonatul va asigura o disparitie completa a mirosului neplacut de transpiratie.
Totodata, puteti sa adaugati putin bicarbonat si in masina dumneavoastra de spalat pentru a va debarasa de mirosul persistent de transpiratie impregnat in haine.
Pudra de bicarbonat poate fi presarata si in incaltaminte pentru a absorbi mirosurile deja prezente si pentru a preveni o dezvoltare viitoare a florei bacteriene in perioadele din an foarte calduroase.
Un antitranspirant natural
Piatra de alaun este un mineral natural compus din sulfat dublu de aluminiu si de potasiu. Piatra este umectata usor inainte de a fi frecata pe piele, in zona axilelor.
Aceasta piatra depune un strat subtire salin pe piele care lupta eficient contra bacteriilor ce se fac vinovate de aparitia mirosului neplacut. Piatra de alaun nu diminueaza transpiratia, ea actioneaza doar asupra mirosurilor neplacute cauzate de acest fenomen.
Piatra de alaun este utilizata de mult timp ca un antiseptic si ca un agent cicatrizant atunci cand este aplicata asupra pielii proaspat rase. Indiferent daca este un produs de sinteza sau natural, piatra de alaun contine saruri de aluminiu si uneori saruri de potasiu.
Tags: interesant sanatate sfaturi frumusete transpiratie util