Toate tigarile vandute in Europa vor trebui sa aiba o „capacitate redusa de incendiere” (CRC), incepand din 17 noiembrie, autoritatile nationale avand rolul de a controla punerea in aplicare a acestei noi masuri de siguranta impotriva incendiilor.

Un nou tip de tigari in Europa

Tigarile lasate nesupravegheate reprezinta una dintre cauzele principale ale incendiilor soldate cu decese in Europa.

Dovezile arata ca numarul de decese poate fi redus cu peste 40 la suta prin introducerea tigarilor cu „capacitate redusa de incendiere” .

Aceasta inseamna tigarete care se sting automat cand sunt lasate nesupravegheate si care, in consecinta, sunt mai putin susceptibile sa provoace un incendiu. Aceasta masura de siguranta este deja practicata in unele tari ale lumii (SUA, Canada, Australia), dar si in state UE, in Finlanda, din aprilie 2010, se arata intr-un comunicat de luni al CE.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont