„Mi se pare corect ca fiecare universitate să îşi asume certificarea pregătirii propriilor absolvenţi, prin diplomele pe care le eliberează. Pe diploma de licenţă să nu mai fie pusă sigla ministerului, ca nimeni să nu se mai ascundă în spatele acestei sigle şi fiecare să-şi asume diploma”, a subliniat ministrul.

Andronescu a mai spus că, în opinia sa, nu este corect ca, sub „umbrela” Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), universităţile să elibere diplomele tuturor absolvenţilor. „Cred că este necesar ca universităţile să-şi asume actele pe care le eliberează şi, într-un fel, calitatea pregătirii”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Ecaterina Andronescu a mai spus că ar putea să fie nevoie ca procesul de clasificare a univeristăţilor să fie reluat, întrucât în MECTS nu s-a găsit niciun document care să ateste criteriile ce au stat la baza acestei acţiuni.

„MECTS are două procese privind clasificarea universităţilor, deschise de instituţii nemulţumite de categoria în care au fost incluse. Noi nu putem merge în instanţă şi să dovedim că locul unde au fost plasate respectivele instiuţii este corect, întrucât nu avem criteriile care au stat la baza clasificării. În acest context, am putea fi nevoiţi să facem o nouă evaluare şi un nou clasament”, a explicat Andronescu. Voi ce parere aveti?

 


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont