In septembrie un satelit NASA a căzut în Oceanul Pacific, zilele acestea un altul urmează să lovească Pământul.

Un nou satelit va ajunge pe Pamant

Cand va ajunge pe Pamant?

Satelitul german ROSAT (Roentgen Satellite), care nu mai funcţionează din 12 februarie 1999, va ajunge pe Pământ cel mai probabil  duminică.

Aceştia nu ştiu în ce zonă a Globului va cădea. Pentru că nu are un sistem de propulsie la bord, satelitul nu a putut fi manevrat pentru a se încerca o intrare controlată în atmosferă atunci când şi-a încheiat misiunea.

Luna trecută, un alt satelit, de data aceasta al NASA, Upper Atmosphere Research Satellite (UARS), greu de 6,3 tone, a căzut pe Pământ, iar resturile desprinse din el au ajuns într-o zonă nepopulată din sudul Oceanului Pacific.

Oglinda telescopului cantareste 1,7 tone

Data intrării în atmosferă a satelitului nemţesc poate fi cu o marjă de eroare de plus/minus o zi. Conform estimărilor, dispozitivul, greu de două tone şi jumătate, va reintra în atmosfera terestră în intervalul 22-23 octombrie. Chiar şi cu o zi înainte, marja de eroare va fi de plus/minus cinci ore. Heiner Klinkrad, cercetător la Agenţia Spaţială Europeană, a declarat că va ştii mai exact unde va cădea satelitul cu o oră-două înainte de impact.

Astfel, oamenii de ştiinţă  spun că, în urma pătrunderii în atmosferă, ROSAT se va face bucăţi, care vor arde în cea mai mare parte. Cel puţin 30 dintre acestea vor ajunge pe suprafaţa Terrei. Cel mai mare fragment care se poate desprinde din observatorul cu raze X este oglinda telescopului, care este foarte rezistentă la căldură şi care poate cântări până la 1,7 tone.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont