A fost creata o fabrica capabila să producă o „carne pentru vegetarieni”. Înlocuitorul arată la fel ca o bucată de carne, este la fel de suculent şi are aceeaşi consistenţă atunci când este mestecat.
Fabrica poate produce în jur de 60-70 de kilograme de carne vegetală pe oră. Bucăţile de carne produse au o grosime de 1 centimetru, iar produsul are suculenţa cărnii adevărate.
Scopul producătorilor este acela de a crea, din legume, un produs care să fie la fel de suculent, fibros şi gustos precum carnea adevărată. Produsul ar trebui să aibă o durată de viaţă lungă, iar preţul său nu ar trebui să îl depăşească pe cel al cărnii.
Proiectul are ca scop asigurarea sursei de hrană pentru populaţia globală, care se află în continuă creştere.
Echipa europeană a dezvoltat o varietate de reţete. Ele permit unui spectru larg de indivizi să consume produsul, fără a suferi alergii.
Produsul va putea fi comercializat pe piaţa germană în 2013.
Tags: carne pentru vegetarieni carne vegetariana mancare vegetariana vegetarieni