La ora 12:00, şedinţa Curţii Constituţionale a fost deschisă oficial. „Este o şedinţă solemnă, festivă. CCR s-a întrunit azi în plen pentru a valida alegerile pentru funcţia de preşedinte. (…) Cu unanimitate CCR a hotărât: validează alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte al României. Hotărârea este definitivă şi se publică în Monitorul Oficial al României”, a declarat preşedintele Curţii, Augustin Zegrean.

„Domnule preşedinte, vă mulţumesc!”, s-a adresat Klaus Iohannis lui Augustin Zegrean, în aplauzele celor care participă la ceremonie.

„Domnule preşedinte al României, domnule preşedinte al CCR, onoraţi judecători ai CCR, onoraţi membri ai BEC, domnule copreşedinte Blaga, doamenlor şi domnilor, mulţumesc dvs., CCR, pentru celeritatea judecării acestei speţe importante nu doar pentru mine, ci şi pentru România. Mulţumesc de asemenea membrilor BEC pentru gestionerea foarte bună a procesului electoral. Mulţumesc încă o dată tuturor cetăţenilor României care au votat pe 2 şi 16 nov. şi evident, în mod deosebit, celor care m-au votat pe mine. A fost un vot puternic şi foarte clar, îi asigur pe toţi că l-am înţeles. Este acesta desigur un moment festiv, dar, în acelaşi timp, vreau să remarc că acum, după 25 de ani de la Revoluţie, se încheie o etapă şi iată, românii, prin votul lor, au spus foarte clar: ‘Stop şi de la capăt!’. Viziunea mea pe care am prezentat-o s-a împletit în mod fericit cu aşteptările românilor. Privesc cu toată răspunderea drumul greu care ne aşteaptă, la capătul căruia se află România prosperă şi puternică.

Le spun românilor încă o dată că se poate, se poate construi o Românie prosperă şi puternică. Nu se poate de azi pe mâine sau peste noapte, vom construi România lucrului bine făcut în timp şi pas cu pas. În acest cadru festiv şi în faţa CCR, da-ţi-mi voie câteva cuvinte legate de Constituţia României şi preşedintele României. Avem o Constituţie care e bună, este sigur nevoie de o revizuire a Constituţiei din diferite motive. Dincolo de aceste lucruri, vreau să vă spun cu toată fermitatea azi, aici, că voi fi preşedintele care respectă Constituţia în litera şi spiritul ei. Dincolo de aceste lucruri, cred că preşedintele României, prin viziunea cu care vine, trebuie să inspire naţiunea română, iar prin comportamentul public pe care-l va avea să devină un etalon al societăţii române. Vă mulţumesc tuturor! Domnule preşedinte al României, vă mulţumesc că aţi fost de faţă!”, a spus Klaus Iohannis.

„Cu plăcere!”, i-a răspuns Traian Băsescu, apoi şi-au astrâns mâna.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont