Atentie fumatorilor! Cercetatorii britanici au ajuns la concluzia ca persoanele care fumeaza in primele 30 de minute după trezire au un risc cu 79% mai mare de a se îmbolnăvi de cancer pulmonar.
Stiri socante despre fumat!

Riscul scade dacă fumătorii amână țigara cel puțin o oră după ce s-au trezit. Persoanele nerăbdătoare să fumeze în prima jumătate de oră de la trezire inhalează o cantitate mare de nicotină pentru a-şi satisface nevoia de drog (dat fiind că în timpul somnului se sistează aportul de drog).

O dată cu aceasta, inhalează şi mai mult gudron, responsabil de efectele toxice ale fumului de tutun. În același timp, prima țigara dictează și ”comportamentul” fumătorului de peste zi. Astfel, persoana în cauză va fuma cu aceeași intensitate pentru a inhala aceeași cantitate mare de nicotină.

Poti renunta la acest viciu fara bani

La nivel mondial, peste 5 milioane de oameni mor anual din cauza fumatului. Dependenţa de nicotină este o boală cronică care poate fi prevenită sau tratată cu ajutor medical de specialitate. Fumătorii români pot primi ajutor gratuit ca să renunțe la viciu prin programul național al Ministerului Sănătății.

Cum poti intra in program?

Pentru a intra în program, pacienţii trebuie să sune la Tel Verde: 0800 878 673 (apelabil gratuit doar din Romtelecom) sau la 021 3356920, ori să acceseze pagina de internet a programului (www.stopfumat.eu) pentru a afla unde se află cel mai apropiat medic specialist.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont