Viitorul nostru depinde de modul în care utilizăm resursele actuale! Insa in dorinţa noastră de a îmbunătăţi standardul nostru de viaţă, avem tendinţa de a consuma fără a ne gândi la consecinţe.

Minimizam importanta pe care o are impactul comportamentului nostru asupra resurselor naturale, cum ar fi apa, soluri fertile, aerul curat şi biodiversitatea şi acest lucru are un preţ: resursele naturale devin tot mai rare iar noi am pus bunăstarea noastră viitoare la risc. Eficienţa utilizării resurselor este despre utilizarea resurselor în mod durabil – „a face mai mult cu mai putin” şi cu un accent deosebit pe minimizareaa efectelor negative asupra mediului in care traim. Este vorba despre a face alegerile corecte pentru a asigura o bună calitate a vieţii, nu doar pentru acum, dar pentru generaţiile ce vor veni. Utilizarea resurselor naturale mai eficient este singura modalitate de a atinge starea de sănătate si bunastare la care orice persoana aspira!

Vestea bună este că se înregistrează progrese in acest domeniu. Apa şi aerul sunt semnificativ mai curate decât erau cu câteva decenii în urmă, şi tot mai mult din mediul inconjurator al Europei este protejat mai mult decât oricând înainte.
Multe din ideile acestea pot fi găsite în “Roadmap to a Resource efficient Europe”. Acesta defineste conceptul de durabilitate globala, de ce avem nevoie, şi ceea ce trebuie să facem ca sa ajungem acolo. Acesta evidenţiază paşii si factorii de decizie ce trebuie să ii ia orice persoana pentru a face lumea noastră mai buna si de asemenea stabileste cateva repere pentru utilizarea mai eficientă a resurselor!

Eficienţa resurselor este, de asemenea, o componentă cheie a Europa 2020, strategia UE de a deveni un durabilă in mod inteligent. In anul 2011 au fost realizate mai multe iniţiative la nivelul UE care contribuie activ la acest obiectiv, inclusiv de transport şi măsuri de economie a energiei, precum şi conştientizarea cu privire la necesitatea de a utiliza resursele limitate mai eficient si cu un consum mai durabil!

Ştiaţi că dvs. de telefon mobil vechi este un element valoros?

Tehnologia telefoniei mobile suporta modificări exponentiale in zilele noastre. Ai un nou telefon mobil de Crăciun şi până în vara e deja din invechit! Există atât de multe modele pe piata si acest lucru face sa fie tot mai tentant sa vreti sa faceti un upgrade de telefon la fiecare doi ani. De fapt, mulţi oameni fac exact acest lucru: aproximativ trei sferturi de miliard de abonati la retele de telefonie isi schimba telefonul la fiecare 18 luni.
Telefoanele mobile sunt unice: nici o altă categorie de dispozitive electronice, nu are o astfel de rată de înlocuire de înaltă. Deci, de ce cifra de afaceri mare si durabilă? Uneori avem nevoie de un nou telefon, deoarece telefonul nostru vechi devine deteriorat sau nu mai funcţionează, dar de cele multe ori doar pentru faptul ca ne dorim cea mai noua tehnologie. Inainte sa va grabiti sa obţineti cel mai recent model luati în considerare resursele care au fost utilizate în fabricarea acestuia şi întrebaţi-vă dacă nu e mai bine sa va pastrati telefonul dumneavoastră actual pentru încă un an. Telefoanele noi conţin unele metale preţioase, care devin tot mai rare. Dacă vă decideţi totusi sa cumparati un telefon nou asiguraţi-vă că aruncaţi vechiul telefon responsabil: dati-l la un prieten, sa-il vindeti sau să-l reciclaţ si nu doar lăsaţi-l într-un sertar.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont