Ridichea rosie, de luna sau de primavara, prezinta numeroase varietati, ca forma si culoare a radacinii, precum si ca timp de crestere. Cea mai cunoscuta varietate are radacina mica rotunda sau alungita, de culoare rosie sau roz, cu pulpa alba si gust usor picant.
Ce conţine pe 100 g
Apă – 95 g
Proteine – 0,8 g
Lipide – 0,1 g
Glucide – 1,8 g
Fibre alimentare – 1,3
Fier – 0,9 mg
Calciu – 39 mg
Sodium – 59 mg
Potasiu – 240 mg
Vitamina C – 18 mg
Fosfor – 29 mg
Ce afectiuni pot fi tratate cu ridichea rosie?
Migrene. Când apar dureri de cap, însoţite de vărsături, de greaţă şi de lipsa poftei de mâncare, consumă două-trei ridichi crude pe stomacul gol. Efectul va apărea în 20-25 de minute. In cazul în care ai probleme gastrice, nu se recomandă acest tratament.
Afecţiuni ale ficatului. Problemele cu ficatul şi vezica biliară pot fi remediate cu ajutorul ridichilor roşii. Tot ce trebuie să faci e să le consumi pe stomacul gol, înainte de masă. Şi sucul acestor legume este eficient în cazul în care ai pietre la vezica biliară, pentru că le opreşte evoluţia.
Boli de plămâni. Dacă suferi de afecţiuni pulmonare, te poţi trata cu ridichi. Mănâncă 10 ridichi pe zi în salată cu ceapă verde. Eficienţa tratamentului creşte dacă adaugi şi câteva frunze de ridichi, care au proprietăţi vitaminizante şi detoxificatoare.
Alergii. Ridichile roşii detoxifică organismului şi întăresc sistemul imunitar.