tatuaje

Atit piercing-ul (gaurirea diferitelor regiuni ale corpului si introducerea cerceilor), cit si tatuajele sunt valuri ale modei, care vin si trec.

Dar, precum bine ti-ai pus problema, nu sint lipsite de riscuri. Inainte de a te supune unei asemenea operatiuni, intereseaza-te daca persoana care practica si cabinetul unde iti va fi „ciuruita” pielea sint autorizate sanitar.

Nu accepta decit interventiile in care: tegumentul iti este dezinfectat inainte, persoana care practica piercing sau tatuaj isi pune manusi sterilizate de unica folosinta, desigilate chiar in fata ta; obligatoriu acul utilizat trebuie sa fie desfacut din ambalaj in fata ta!

Dupa ce pleci de la cabinet, pina la vindecarea completa, acorda o atentie deosebita regiunii respective: spala-te de citeva ori pe zi cu apa si sapun antibacterian; acopera rana cu pansamente sterile uscate, pe care sa le schimbi de 2-4 ori pe zi, mai ales daca regiunea e expusa (umar, fata etc.).
Atat realizarea de tatuaje, cat si cea de piercing-uri poate avea efecte secundare. Acest risc poate fi mai scazut in cazul in care alegi un studio recomandat! Cele mai frecvente probleme asociate tatuajelor sunt :

-Infectii locale.
-Dermatita de contact (reactie cutanata moderata) sau reactii alergice importante (care apar de obicei la colorant sau la metoda). Cele mai frecvente reactii alergice apar datorita utilizarii manusilor de latex. Alergii la pigmentii folositi sunt destul de rare si apar in special la anumite nuante de rosu si verde. Simptomele sunt de obicei locale : prurit (mancarime), tumefactie locala, inrosirea zonei sau scurgerea unui lichid limpede numit ser din zona tatuata. Riscul de aparitie a reactiilor anafilactice este prezent in timpul procedurilor de indepartare a tatuajului deoarece componentele chimice (care au si potential toxic) ale pigmentilor ajung prin degradare in torentul sangvin.
-Cicatrizare inestetica (formarea de keloid)

-Infectarea pacientilor cu hepatita B, C, tuberculoza, tetanus, HIV sau infectii dermatologice cu Staphylococcus aureus. Usurinta cu care se transmit aceste boli este cauzata de caracterul mininvaziv al procedurii si contactului direct cu sangele sau alte fluide ale organismului pacientului. Aceste complicatii apar daca instrumentele nu sunt sterilizate dupa fiecare utilizare. Daca insa curatarea si dezinfectarea lor se realizeaza corespunzator, riscul de aparitie a infectiilor se reduce simtitor.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont