Sfaturi frumusete - 5 obiceiuri care iti afecteaza tenul

1. Dormi fără să te demachiezi.

Acest obicei poate duce la infecţii, poate încărca porii, ducând la erupţii acneice. În plus, machiajul care se şterge de pe faţa ta rămâne pe pernă. Ţine mereu şerveţele demachiante lângă pat, pentru a te asigura că nu mai faci această greşeală din nou.

2. Vorbeşti mult la telefon.

În caz că te întrebai de ce ţi se irită pielea pe linia maxilarului şi de ce îţi ies coşuri în zona urechilor, telefonul este de vină. Cel mai bine ar fi să îl foloseşti mai puţin, adr dacă aste nu se poate, curăţă-l cu un şerveţel umded din când în când, sau foloseşte căştile şi nu uita că şi pe ele trebuie să le cureţi cît mai des, pentru că ştii că iritaţiile în ureche, sau, mai rău, infecţiile, sunt mult mai neplăcute.

3. Săritul peste mese.

Nu este niciodată o idee bună, nici pentru interiorul organismului tău, nici pentru exterior. Făcând asta în mod constant, pielea ta poate deveni mai uscată şi poate îmbătrâni mai repede. Include vitaminele C (citrice), B3 (alune), E (avocado) şi A (cartofi dulci) în mesele tale pentru a creşte sănătatea pielii tale.

4. Regimuri dese, scurte şi intense.

Ştim cp e greu să menţii un echilibru între slujbă, casă şi o viaţă socială, dar regimurile de slăbire în care dai jos 5 kilograme în 2 zile nu sunt bune. Nu sunt bune în general, dar mai ales dacă apelezi constant la ele. Pielea ta va fi afectată prin faptul că îşi va pierde din elasticitate şi există riscul apariţiei vergeturilor, de care ştim cu toţii cât e de greu să scăpăm.

5. Epilatul cu ceară.

Deşi toate adorăm acea senzaţie catifelată pe piele când este lipsită de păr, ceara fierbinte sau rece poate afecta pielea, care s poate deveni chiar aspră în timp. Încearcă să nu apelezi la cosmeticiană la fiecare ivire a unui fir de păr, aşteaptă cel puţin 3 săptămâni pentru a acorda pielii tale şansa de a se regenera, în special în zonele mai sensibile.

6. Faţa de pernă.

Noaptea, pielea ta are ocazia să se odihnească şi să se lepede de pielea moartă pentru a se putea regenera. Este un obicei bun şi sănătos al pielii tale, dar nu uita că acele celule moarte se odihnesc şi ele pe pernă, lăsând în urmă bacterii şi toxine. Pentru a te expune cât mai puţin acetor bacterii, schimbă faţa de pernă cel mult la fiecare două săptămâni.

 


 
Da ne like pe Facebook




Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont