Simtul umorului este un instrument foarte puternic in relatiile umane. Recunoastem ca tuturor ne place sa avem in preajma oameni care sa ne faca sa radem. Ei sunt ca niste magneti. Iar cand se dovedeste ca beneficiile rasului asupra sanatatii noastre sunt multiple, atunci putem contrazice pe oricine il respinge, pe motiv ca enerveaza.

Beneficiile umorului și ale rasului

Râsul este să­nătos pentru că…

– relaxează tot corpul: un râs zdra­văn, pe cinste, te eliberează de tensiune și stres, lăsându-ți mușchii relaxați pentru 45 de minute și chiar după;
– îți întărește sistemul imunitar: scade nivelul hormonilor stresului și crește numărul celulelor imunitare și al anticorpilor, astfel îmbunătățin­du-ți rezis­tența la boli;
– determină eliberarea endorfinelor, hormonii buni ai organismului. Ele produc o stare de bine general și pot să ne elibereze de durere;
– protejează inima: îmbunătățește func­ționarea vaselor de sânge și crește fluxul sangvin, ceea ce ne poate proteja de
ata­curi de inimă și de alte boli cardio­vasculare;
– este un tonic ce crește și sti­mu­lează buna dispoziție, ne relaxează, reduce tensiunea cotidiană generată de stres și de constrângerile sociale.

 

Umorul ne oferă o perspectivă valabilă asupra nouă înșine și asupra lumii.

Umorul și râsul sunt o confirmare a uma­nului din noi, o modalitate sigură de a ne exprima temerile, anxietatea și alte emoții ascunse față de ceilalți. Umorul sparge gheața, construiește încredere și ne creează o stare de bine.
Râsul este un antidot puternic împotriva stresului, a durerii și a conflictului. Nimic nu funcționează mai rapid în a aduce mintea și corpul într-un echilibru decât un râs sănătos. Umorul luminează plictiseala, hrănește speranța, te conec­tează cu ceilalți, te menține cu picioarele pe pă­mânt, concentrat și alert.
Cu o asemenea putere de vindecare și de înnoire, abilitatea de a râde ușor și frecvent este o modalitate de a depăși problemele, a cultiva relațiile și a susține sănă­tatea fizică și emoțională. Cu umor, o pro­blemă nu mai este atât de gravă, iar atmosfera nu mai e atât de apăsătoare.

Totuși, uneori râsul devine periculos

Nu toate glumele sunt pozitive și sănătoase. Ferește-te de:
– Sarcasmul, ironia prin care îi poți răni pe ceilalți;
– Umorul inadecvat situației. Dacă cei­lalți sunt foarte supărați de pierderea cuiva drag, o glumă nu va fi bine-venită.
– De multe ori ne reprimăm umorul, pentru că zâmbetul pe buze, râsul și hazul de necaz te pot face superficial, frivol și neserios în ochii celorlalți


 
Da ne like pe Facebook




Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont