Dragostea este un sentiment complex, manifestat prin afecțiune puternică. Definirea sa este un demers dificil, cauzat de complexitatea manifestării sale, dar și de diversitatea legăturilor afective cuprinse de acest termen. Dragostea se poate manifesta față de: familie (părinți, copii sau alte rude), prieteni, parteneri romantici etc. Specialistii au ajuns la concluzia ca este nevoie doar de un sfert de secunda pentru a ne indragosti!
In cat timp te indragostesti?

Cu ajutorul tehnicilor de neuroimagistică, cercetătorii americani de la Universitatea din Syracuse au descoperit că în timpul sfertului de secundă, 12 arii cerebrale lucrează în tandem şi eliberează substanţe chimice (oxitocină, dopamină şi adrenalină), care provoacă o stare de euforie similară celei date de consumul de heroină. De asemenea, specialiştii au mai descoperit şi că diferite tipuri de dragoste activează zone specifice din creier. Astfel, dragostea necondiţionată, precum cea părintească, este declanşată din zona ariilor cerebrale centrale, iar în dragostea pasională sunt implicate zona recompensei şi cele ale unor funcţii cognitive.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont