Stiati ca?

  • Deșertul Dasht-e Lut este cel mai fierbinte loc de pe Pământ. Este vorba despre un mare deșert salin din sud-estul Iranului, unde un satelit NASA a înregistrat temperatura la suprafață ca având valoarea de 71 de grade Celsius, cel mai ridicat nivel termic de acest fel înregistrat vreodată pe Terra.
  • Oceanul Pacific acoperă 30% din suprafața totală a Terrei. Cu o arie totală de 169,2 milioane de kilometri pătrați, Oceanul Pacific reprezintă cea mai mare diviziune a oceanului planetar.
  • Inventatorul de drept al becului nu este americanul Thomas Alva Edison. Becuri – mai precis lămpi electrice Starr – existau cu aproximativ 50 de ani înainte ca Edison să aplice pentru patentul său în 1879. În plus, inventatorul britanic Joseph Swan a primit patentul pentru aceeași invenție chiar cu un an mai înainte. Au existat unele conflicte juridice, dar Edison a fondat compania ce avea să devină ulterior General Electric și i-a cumpărat drepturile britanicului.

Curiozitati - Stiati ca?

  • Capul unui om este alcătuit din 22 de oase , luând în considerare craniul și osatura facială. Craniul uman are în componența sa opt oase: osul frontal, două oase parietale, două oase temporale, osul occipital-dispus posterior, osul etmoid-în spatele nasului și osul sfenoid. Fața omenească este formată din 14 oase, între care cele mai cunoscute sunt maxilarul și mandibula.

 

  • Indonezia este cel mai mare arhipelag din lume , iar cele 300 de grupuri etnice de aici vorbesc 365 de dialecte diferite. Țara ocupă aproximativ două milioane de kilometri pătrați, o suprafață cât a Australiei, dar din care numai 20% reprezintă uscat, restul fiind apă.

 

  • Turnul din Pisa nu a fost niciodată drept. La scurt timp după începerea construirii sale în 1173, fundația clădirii s-a așezat inegal. Procesul a fost oprit atunci și continuat doar 100 de ani mai târziu. În prezent, turnul din Pisa este deviat cu 5,3 metri de la centru, înclinându-se spre sud cu câte 1,2 milimetri anual.

 

  • Cel mai puternic laser din lume, Nova Laser de la Lawrence Livermore National Laboratory, USA, poate genera un puls de energie egal cu 100.000.000.000.000 wati, pentru 0, 000000001 secunde, asupra unei ţinte de mărimea unui fir de nisip.

 

  • Telescopul Spaţial Hubble cântăreşte 10.896 kilograme, are 13,1 metri lungime şi a costat nu mai puţin de 2,1 miliarde de dolari pentru a fi construit.

 

  • Cea mai mare temperatură atinsă într-un laborator de pe Terra a fost de 511.000.000 grade Celsius (920.000.000 grade Fahrenheit). Performanţa a fost reuşită în cadrul Tokamak Fusion Test Reactor din Princeton, USA.
  • Inventatorul submarinului este considerat olandezul Cornelius Jacobszoon Drebbel. El a construit primul submarin funcţional în anul 1620. Cu toate acestea, ideea nu a fost una nouă. Leonardo da Vinci crease schiţe ale unui submarin cu cel puţin 100 de ani înainte. Drebbel a reuşit să stea sub apele Tamisei pentru aproape trei ore.
Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont