Consumul constant de cereale integrale constituie o modalitate simpla de a va asigura o viata sanatoasa, pe termen lung. Cerealele integrale contin o serie de substante nutritive esentiale: proteine, fibre, vitamine din complexul B, antioxidanti dar si minerale (fier, zinc, cupru, magneziu). O dieta bogata in cereale integrale reduce riscul de boli cardiace, diabet zaharat de tip 2 (au un indice glicemic mic), obezitate, dar si unele forme de cancer. De asemenea, adoptarea acestui obicei alimentar imbunatateste digestia, usureaza miscarile propulsive regulate intestinale (imbunatatind digestia) si creste nivelul bacteriilor bune din colon.
Avantajele cerealelor integrale

Protejează inima

Cerealele integrale şi mai ales fulgii de ovăz conţin fibre care ajută la scăderea nivelului de colesterolului, reducând astfel riscul afecţiunilor cardiovasculare. Fulgii de porumb, cele mai populare cereale din lume, au un alt efect benefic: scad tensiunea arterială. Hrişca este şi ea benefică pentru inimă. Nu conţine gluten, deci este o alternativă minunată pentru persoanele alergice. Conţine proteine şi minerale care îmbunătăţesc circulaţia sângelui.

Te ajută să ai o digestie bună

Datorită conţinutului bogat în fibre, cerealele integrale, precum orzul, ovăzul, secara şi grâul ajută foarte mult la reglarea tranzitului intestinal. Tot ele te pot ajuta să scapi de constipaţie şi de hemoroizi, dar şi de cancerul colorectal. Dintre toate cerealele, orzul este cel mai bun pentru digestie.

Scad riscul de diabet Un bol de cereale fără zahăr consumate zilnic îţi reduc şansele de a face diabet de tip 2 cu 34%. Acest fapt se datorează conţinutului de fibre şi de minerale, îndeosebi magneziu. Secara şi grâul, care conţin fribre insolubile sunt cele care reduc glicemia.

Menţin sănătatea mentală

Antioxidanţii aflaţi în cereale, îndeosebi în fulgii de porumb, asigură organismului protecţia de care are nevoie împotriva agenţilor cancerigeni. În plus, te ţine departe de bolile psihicului, cum este şi Alzheimerul, datorită complexului B pe care îl au în compoziţie. Acesta menţine sănătatea sistemului nervos.

Îţi dau multă energie

Organismul are capacitatea de a digera şi de a absorbi rapid carbohidraţii din cerealele integrale. Aceştia sunt necesari în dieta zilnică, pentru că produc energia de care corpul are nevoie şi ajută la buna funcţionare a acestuia.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont