Viena te astepta:  Metropola dunareana imbina cu succes muzica cu istoria, arhitectura traditionala imperiala cu cea moderna, dar ramane orasul nemuritor al valsului. 

Daca vrei sa vezi orasul imperial poti vizita Palatal Schönbrunn – resedinta de vara a familiei imperiale, unul din cele mai frumoase palate construite in stil baroc din Europa, ce egaleaza ca frumusete Palatul Versailles, dar nu ca si marime, aici poti vedea incantatoatea gradina a palatului, Muzeul Trasurilor cu peste 100 de trasuri, si cea mai veche gradina  zoological din lume, patimoniu UNESCO aflata in incinta palatului. Hofmobiliendepot este cel mai mare  muzeu din lume de mobila, aici poti admira mobila habsburgica originala, incluzand tronul imperial.

De-a lungul Ringul Viennz (Ringstrasse) poti admira cela mai frumoase cladiri ale capitalei Austriei: Palatul Maria Tereza, Palatul Franz Josef, Muzeul de Istorie, Opera, Parlamentul, Primaria, Catedrala Sf. Stefan ce reprezinta cel mai bine capitala imperiala.

Viena celebraza geniile si arta.  Puteti vizita muzeul Mozart aflat in una din locuinte pe care l-a avut in Viena sau Opera de Stat din Viena –considerat locul ideal pentru operele lui, poti merge la unul din concertele ce se desfasoara in aceasta perioada.

Viena romantica. Poti face ca cel mai indraznet vis al tau sa devina realitate – casatoreste-te la Viena. Daca iti place splendoarea imperiala casatoreaste-te la  Palatal Schönbrunn sau la Butterfly House – o cladire de sticla inconjurata  de sute de fluturi in toate culorile si cascade tropicale. Viena face ca “I do” sa fie pentru toata viata.

Viena mereu pe placul tau. Orasul imperial ofera numeroase baluri, festivaluri scanteietoare, Festivalul International de Film, festivalul insulei Dunarii, etc. Serile ti le poti petrece la Scena de Vara, chiar pe malul Dunarii si ti-se garanteaza distracia, muzica buna, resturantele de prima clasa in aer liber sau daca ti se pare prea liniste poti merge in Volkgarten Clubdisco sau in Triunghiul Bermudelor aflat in partea veche a orasului unde barurile sunt unul langa altul – in Roter Engle se asculta cea mai buna muzica live, in First Floor gasesti cel mai bun cocktail din oras.

Descoperiti-va copilaria in parcul Prater. Plimbati-va cu trenuletul groazei, incarcati-va cu adrenalina si apoi stati si mancati la unul din restaurantele de aici. Daca vrei sa vezi Metropola Dunareana si imprejurimile din Landul Vienei poti gasi cazari la hoteluri de  5 stele pana la 3 stele  in centru Vienei la preturi foarte bune sau poti sta in apropierea orasului la  diverse pensiuni.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont