In anul 2008, venitul mediu inregistrat de romanii cu studii superioare a fost de 4.944 euro, in crestere cu 15.3% comparativ cu 2007. Cele mai mari venituri medii anuale se inregistreaza in Luxemburg (50.689 eur) si Islanda (47.217 eur), media UE fiind de 24.282 eur, iar media zonei euro de 25.015 eur.

Comparativ cu persoanele care au doar studii medii, cei cu studii superioare castiga in Romania cu 98.3% mai mult, tara noastra aflandu-se din nou pe primul loc la acest capitol. Raportat la veniturile inregistrate de persoanele cu studii primare, veniturile celor cu studii superioare sunt cu aproape 200% mai mari.

In tarile dezvoltate, diferentele sunt mult mai mici: in Suedia, studiile superioare aduc un plus de venit de 19.4% in compatie cu studiile medii, in Danemarca aduc un plus de 21.2%, iar in Germania procentul este de 30.5%, detalii in al doilea grafic.

Desi nu este necesar ca toata lumea sa aiba studii superioare, datele indica faptul ca in Romania, o diploma de facultate iti aduce in medie un venit anual cu aproximativ 2.500 de euro mai mare comparativ cu persoanele care a caror educatie s-a oprit la liceu sau postliceala.

Cu alte cuvinte, investitia in educatia superioara este extrem de profitabila, mai ales in conditiile in care trei ani de facultate pe loc cu taxa costa maxim 2.000 de euro, aceasta suma fiind recuperata in mai putin de un an de la angajare.

sursa:fundatiadinupatriciu.ro


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont