Pentru a treia săptămână consecutiv, în perioada 5 – 11 august, o nouă producţie europeană va rula în Sala 4 din cadrul Cityplex la preţul fix de 7 RON. Continuitatea programului dedicat filmului european oferă şansa programării lungmetrajului de debut al lui Nikola Lezaic „Tilva Ros / Muntele roşu”, o producţie Serbia 2010. Filmat la Bor, lungmetrajul completează perspectiva asupra societăţii sârbeşti oferită de „Beli, beli svet / O lume albă, albă” în regia lui Oleg Novkovic. Ecranizare a maturizării unei generaţii crescute cu MTV pentru care emisiunea-cult Jackass devine în mod periculos un mod de viaţă, „Tilva Ros / Muntele roşu” a fost una dintre cele mai interesante producţii cinematografice ale anului 2010, încununată cu multe premii: Premiul FIPRESCI în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania în 2011, Premiul pentru Cel mai bun film şi pentru Cel mai bun actor pentru Marko Todorovic în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo din Bosnia-Herzegovina în 2010, Premiul pentru Cel mai bun film şi Cea mai bună poveste – 2 in 1 la Festivalul de Film de la Moscova în 2010, Premiul pentru Cel mai bun film la Festivalul de Film Noordelijk din Olanda în 2010, Premiul Spirit în cadrul Festivalului de Film de la Cottbus din Germania în 2010, Premiul pentru Cel mai bun film şi Premiul Cineuropa la Festivalul de Film de la Estoril din Portugalia în 2010, Premiul Special al Juriului în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Gijon, Spania, în 2010 sau premiul pentru Cel mai bun film şi Premiul publicului la Festivalul Internaţional al Filmului de la Belfort din Franţa din 2010.

Sinopsis

Oraşul Bor din Serbia a fost pe vremuri cea mai mare mină de cupru din Europa. Acum este doar cea mai mare groapă din Europa. Toda şi Stefan, prieteni la cataramă, îşi petrec prima vară de după liceu în mina abandonată, filmând clipuri inspirate de emisiunea Jackass. Când Dunja, o prietenă care trăieşte în Franţa, se întoarce acasă pentru vacanţă, băieţii se luptă pentru atenţia ei, ceea ce le pune în pericol prietenia. Îi desparte şi mai mult faptul că Stefan va merge la facultate la Belgrad, în timp ce Toda jură că nu s-ar apropia de vreo universitate nici dacă ar avea bani. Este o povestea maturizării unui adolescent.

Nikola Lezaic, regizor, scenarist, producător, editor, s-a născut în 1981 la Bor, în Serbia. A debutat în 2007 cu scurtmetrajul „Bokser ide u raj”, o comedie de 15 minute pe care a realizat-o cu un buget de 40 de euro. În 2010 a scris scenariul, a regizat şi produs lungmetrajul „Tilva Ros / Muntele roşu”.

SALA 4: Muntele roşu (Tilva Ros) – N – 15

Regia: Nikola Lezaic

Gen: Dramă

Durata: 102 minute

În rolurile principale: Stefan Djordjevic, Marko Todorovic, Dunja Kovacevic

Ora: S,D: 19:30, 22:00

V, L – J: 19:30, 22:00

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont