Cazare studenti in camine: Universitatea Bucuresti septembrie 2011

Pentru anul universitar 2011-2012, Universitatea din Bucureşti pune la dispoziţia studenţilor un număr de 5354 locuri în căminele proprii. Distribuţia acestora s-a făcut către facultăţi, ţinând cont de principiul proporţionalităţii, în funcţie de numărul de studenţi înscrişi finanţaţi de la buget.

Cazările pentru anul universitar 2011-2012 se vor face în intervalul 27 septembrie – 4 octombrie 2011.

Cazarea

Conform Metodologiei, repartizarea locurilor în cămine se face proporţional cu numărul studenţilor din fiecare an de studiu (începând cu anul I şi terminând cu ultimul an de master).

Repartizarea studenţilor fiecărei facultăţi în cămin se face de către o comisie pe facultate, coordonată de prodecanul cu probleme studenţeşti.

  • Criteriile de acordare a locurilor în cămin

Conform metodologiei de cazare, la evaluarea şi aprobarea cererilor de cazare, Comisia va avea în vedere următoarele criterii: performanţele profesionale şi situaţia socială/materială a studentului.

Media minimă pentru a obţine un loc de cazare din partea Facultăţii este stabilită de Consiliul Facultăţii la propunerea Comisiei. Această medie trebuie obţinută până la sfârşitul sesiunii de toamnă.

Aceste norme se impun obligatoriu, rămânând la latitudinea comisiei de cazare să stabilească condiţii suplimentare ca de ex: continuitatea pe loc, media minimă pentru acordarea dreptului de cazare. Pentru studenţii etnici români, situaţiile se vor examina cu atenţie, cererile putând fi respinse numai în cazul unor situaţii profesionale extrem de slabe.

La criteriul social se încadrează studenţii orfani de unul sau ambii părinţi, cei proveniţi din centre de plasament sau din plasament familial, precum şi studenţii cu situaţii sociale dificile.

Principiul continuităţii se aplică în sensul menţinerii locului de cazare din anul precedent.

Categoriile de persoane care pot fi cazate: studenţi români din cele trei cicluri de studiu (licenţă, master, doctorat) şi studenţi de etnie română, bursieri ai statului român pentru care Universitatea din Bucureşti s-a angajat să asigure cazare; în limita locurilor rămase, comisia de cazare mai poate aproba cazarea cadrelor didactice tinere.

 

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont