Student pe net are placerea sa iti recomande un eveniment pentru care nu ai scuza sa nu fi prezent: Cele mai reprezentative filme artistice româneşti, realizat în ultimii 60 de ani, vor fi prezentate în cadrul evenimentului „Gala Satul transilvănean în filmul românesc”, în perioada 15 – 22 septembrie, la Studioul Horia Bernea de la Muzeul Ţăranului Român (MŢR).

Cultură-MediaPriveghi TVR Cultural, sâmbătă, de la ora 22.00, lângă sediul Televiziunii Române 17:09 Cele mai reprezentative filme româneşti din ultimii 60 de ani, proiectate la Muzeul Ţăranului Român 16:22 Semnificaţii istorice pentru ziua de 15 septembrie 00:48 Zilele Bucureştiului: Muzica clasică va răsuna la metrou, între 16-22 septembrie 17:34 Marga e de acord cu Merkel: Nici Iisus din Nazaret nu a fost apolitic 16:57 Cele mai reprezentative filme româneşti din ultimii 60 de ani, proiectate la Muzeul Ţăranului Român (Imagine: Andreea Alexandru / MediafaxFoto)
Lumea cârsnicului Picu Pătruţ, cel care a devenit, mai târziu, călugărul Procopie, este lumea secolului al XIX-lea din satele româneşti ale Transilvaniei. Acestei lumi i-au fost dedicate opere literare şi cinematografice de excepţie. O parte din cele mai reprezentative filme artistice româneşti, realizat în ultimii 60 de ani, sunt prezentate în „Gala Satul transilvănean în filmul românesc”, spune MŢR, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Proiecţiile filmelor vor fi urmate de discuţii cu realizatorii (regizori şi actori), între care se numără Nicolae Mărgineanu, Dan Piţa, Mircea Mureşan, Constantin Codrescu, Ioana Bulcă, Victor Rebengiuc, Mircea Albulescu, Ion Besoiu, Irina Petrescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Maria Ploae, Manuela Hărăbor, Doru Mitran, Claudiu Bleonţ, Catrinel Dumitrescu şi Remus Mărgineanu.

Astfel, sâmbătă, de la ora 18:00, va fi proiectat filmul „Pădureanca”, de Nicolae Mărgineanu. Vor fi prezenţi la proiecţie regizorul Nicolae Mărgineanu şi actorii Victor Rebengiuc şi Manuela Hărăbor.

Duminică, de la aceeaşi oră, va fi prezentată pelicula „Flăcări pe comori”, de Nicolae Mărgineanu, iar luni, de la ora 18.00, vor fi proiectate filmele „Nunta de piatră”, de Mircea Veroiu, şi „Duhul Aurului”, de Dan Piţa şi Mircea Veroiu.

Proiecţiile vor continua marţi, ora 18.00, când va fi prezentat filmul „Dreptate în lanţuri”, de Dan Piţa, miercuri, ora 18.00 – „Dincolo de pod”, de Mircea Veroiu, joi, ora 18.00 – „Ion: Blestemul pământului”, de Mircea Mureşan, vineri, ora 18.00 – „Ion: Blestemul iubirii”, de Mircea Mureşan, şi sâmbătă, 22 septembrie, ora 18.00 – „La Moara cu noroc”, de Victor Iliu.

Totodată, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la naşterea lui Victor Iliu, la proiecţia filmului „La Moara cu noroc” va fi lansat şi volumul monografic al profesorului Nicolae Cabel, dedicat marelui regizor.

Intrarea la evenimente este liberă.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont