Prima universitate s-a creat în 1065 la Parma. O universitate tipică a fost cea de la Paris, care în 1200 a fost legalizată de rege. Învățământul în universitățile medievale se făcea în limba latină. Universitatea din Paris avea 4 facultăți: de cultură generală, medicină, drept și teologie. La ultimele trei se putea intra numai după terminarea primeia. În Anglia prima universitate s-a înființat în a doua jumătate a secolului XII la Oxford, apoi la începutul secolului XIII Universitatea din Cambridge, unde a fost profesor Roger Bacon (1214 – 1294). În secolul XIII mai funcționau universități la Padova, Toulouse, Salamanca, iar în sec. XIV – XV cele din Viena, Heidelberg, Köln, Leipzig, Poitiers, Bordeaux etc.
În România, prima universitate a fost Universitatea din Iași, înființată în 1860, continuatoarea Academiei Vasiliene (1640).[1] Universitățile din sec. XIII – XV au deținut un important rol în progresul culturii medievale.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont