Programul Erasmus este o componentă a noului Program Comunitar de Educație, care își propune să   ajute   mobilitățile   universitare    –  atât   ale   studenților/masteranzilor/doctoranzilor,  cât  și  ale
profesorilor.  Un  alt  obiectiv Erasmus  este  încurajarea  cooperării dintre  universitățile din Europa  în     domeniul învățământului superior.
Modul în care se încurajează mobilitățile, adică vizitele de studiu, este dublu:

  • Sprijin instituțional
  •  Sprijin financiar.

Sprijinul  instituțional  constă  în  aceea  că  deplasarea  la  studii  este  însoțită  de  un  acord  între  universități, prin care acestea se angajează să te primească la studii fără taxe și, respectiv, să recunoască rezultatele perioadei de studii petrecute de tine în străinătate (examene, note, credite).
Sprijinul financiar constă într-un grant care să te ajute să realizezi această deplasare. Nu este nicidecum vorba de o bursă care acoperă integral cheltuielile (transport, cazare, masă, cărți și rechizite), ci    numai  o  alocație  care să  demonstreze încurajarea  și solidaritatea  din  partea  Uniunii  Europene  și  a   guvernelor din țările implicate.     Bursa pe care o vei primi nu acoperă în întregime costurile. Suma de  bani  acordată  reprezintă  un  subsidiu. Spre exemplu  grantul  mediu  pe  Universitatea  din  București  este  de  350  euro/lună. Intenția programului Erasmus  este  să  acopere  o  parte  din  diferențele  de  costuri  dintre    șederea la studii în țara de origine și aceeași perioadă în străinătate.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont