Ce trebuie sa faci sa obtii o bursa Erasmus?

 Nu este atât de complicat precum crezi. Primul lucru pe care trebuie sa îl stii este că, pentru a pleca  cu  o  bursa  Erasmus,  trebuie  să  termini  un  an  de  studiu  în  țară.  Poți  pleca  începând  cu  anul  II. Selecția, însă, se face în luna martie a anului precedent.

Prin Erasmus, un student roman poate sa studieze afara minimum 3 luni si maximum 12, putand fi selectat pentru o astfel de bursa o singura data in cadrul unui ciclu de studii. Pot participa la program doar studentii care au absolvit primul an de facultate. Pe langa faptul ca sunt scutiti de plata taxelor de studii la universitatea-gazda, beneficiarii primesc un grant de marime variabila (in functie de tara de destinatie, domeniul de studiu etc.) care nu poate sa depaseasca 500 de euro/luna. „Selectia studentilor si stabilirea nivelului grantului sunt procese descentralizate, care raman la latitudinea universitatilor.

În funcție de parteneriatele pe care le are   facultatea noastră, veți afla, de obicei prin intermediul responsabilului Erasmus, Conf. Dr. Gherghe   Cătălin, la ce universități străine poți pleca. Criteriile de eligibilitate sunt: cetățenia română, calitatea   de student/masterand/doctorand la o universitate semnatară a Chartei Erasmus și cunoașterea unei    limbi  straine.  Criteriile  generale  de  selecție  sunt:  rezultatele  academice,  CV-ul  și  scrisoarea  de    intenție.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont