A devenit deja o tradiţie ca la sfârşitul fiecărui an şcolar Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti (AISB) să intervieveze elevi care s-au înscris în programul de burse pentru anii de liceu în primăvara aceluiaşi an. AISB are în portofoliu numeroşi absolvenţi bursieri care au continuat şi au obţinut burse totale sau parţiale în cadrul unor universităţi de top din Europa, America de Nord sau Australia.
Programul de burse al AISB oferă anual elevilor cu rezultate şcolare foarte bune burse integrale de studiu de 4 sau 5 ani care să îi ajute să îşi dezvolte aptitudinile, urmând riguroasa programă de Bacalaureat Internaţional şi dobândind astfel acces mult mai uşor la universităţi de prestigiu din străinătate. Elevii se se pot înscrie în concurs din timpul clasei a 7-a sau a 8-a, acesta fiind un prim pas spre obţinerea diplomei de Bacalaureat Internaţional, o adevărată cheie către un parcurs educaţional internaţional.

Dintre cei 17 elevi care s-au înscris în concurs anul acesta, au ajuns în faza finală de selecţie 7 elevi din şcoli de stat care au fost intervievaţi de cei trei membri ai comitetului de acordare a burselor. Condiţiile principale pentru ca un elev să fie selectat pentru un interviu şi să obţină ulterior o bursă integrală la AISB sunt: demonstrarea unor abilităţi academice exemplare, demonstrarea unei nevoi de susţinere financiară, precum şi implicarea în comunitate prin activităţi extracurriculare care să facă dovada unui comportament etic.

Cele două burse oferite de Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti pentru anul şcolar 2013 – 2014 au fost acordate unor elevi din şcoli de stat din sectorul 1, respectiv sectorul 2. Aceste burse le vor oferi celor doi elevi selecţionati acces la o programă educaţională internaţională recunoscută pentru patru ani de studiu (cu condiţia menţinerii rezultatelor deosebite), acoperind integral taxele de şcolarizare precum şi costurile activităţilor extraşcolare dovedite ca fiind benefice şi necesare pentru a oferi elevilor o experienţă educaţională completă.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont