Magomed Labazanov, despre care autorităţile ruse au spus că era cel mai în vârstă bărbat din lume, a murit la 122 de ani, au anunţat marţi reprezentanţi ai republicii autonome Daghestan din regiunea Munţilor Caucaz.

Născut pe 1 mai 1890 în munţii din Daghestan, Magomed Labazanov a lucrat mai întâi într-o fabrică de cherestea, apoi a crescut animale în Cecenia, o republică învecinată, iar apoi a devenit fermier în Daghestan.

Nu a învăţat niciodată să scrie şi să citească.

Data lui de naştere nu a putut fi niciodată confirmată oficial, întrucât Labazanov nu avea certificat de naştere. Data care apare în paşaportul său se sprijină doar pe o declaraţie a acestuia.

Trăind mai mult decât cele două soţii ale sale şi trei dintre cei patru copii ai săi, Magomed Labazanov nu a băut niciodată alcool şi nu a fumat, a declarat nora lui, Galina, citată de site-ul LifeNews.

Ea spune că Labazanov „a mâncat întotdeauna de o manieră moderată şi prefera zerul, turtele din mălai, fructele şi legumele” şi nu a încetat niciodată să muncească.

La fel ca alte sute de mii de ceceni şi de inguşi, Magomed Labazanov a fost deportat de Stalin în 1944 în Asia Centrală şi a revenit în Caucaz abia în anii 1950, după moartea dictatorului sovietic.

La ultima lui petrecere aniversară, la care au participat şi conducătorii administraţiei locale, celebrată pe 1 mai, Labazanov a fost filmat de un post de televiziune, care îl prezintă pe „bunicul Magomed” – aşa cum îi spuneau consătenii lui – cu o barbă albă, o pălărie pe cap, în casa lui, decorată cu multe covoare artizanale.

Remarcabil, mai ales ca astfel de cazuri de longevitate sunt însă excepţionale în Rusia, unde speranţa de viaţă a bărbaţilor nu depăşeşte pragul de 63 de ani.

Poti vedea aici un alt videoclip cu cel mai batran om din lume!


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont