Complexul studenţesc “Grozăveşti”

Universitatea din București pune la dispoziția studenților un număr de 5354 de locuri în caminele  proprii. Distribuția acestora se face către facultăți ținând cont de principiul proporționalității, în   funcție de numărul de studenți înscriși finantați de la buget.

Cel mai important campus al Universităţii Bucureşti este Grozăveşti, situat în cartierul cu acelaşi nume, de-a lungul Splaiului Independenţei şi al Dâmboviţei, la numărul 204. Cuprinde căminele A, B, C, D şi A1, despre care puteţi afla mai multe detalii la secţiunea Cămine. Unul dintre atuurile acestei zone este supermarket-ul Carrefour Orhideea, situat exact lângă cămine şi unde puteţi merge atât pentru a vă face cumpărăturile, dar şi dacă aveţi nevoie de farmacie, bancă, servicii de telefonie mobile, curăţătorie chimică ș.a. De asemenea, zona mai cuprinde terase şi restaurante unde vă puteţi petrece timpul şi este despărţită de complexul studenţesc Regie doar de o intersecţie. În zona căminelor se află un părculeţ cu iarbă verde şi băncuţe unde vă puteţi relaxa. Campusul este situat la 15-20 de minute de facultate cu autobuzul (traseu 601) şi 30 de minute cu metroul (Staţia Grozăveşti), iar la Gara de Nord se poate ajunge în 5-10 minute cu autobuzul (traseu 105) sau 10-15 minute cu metroul.

Complexul studenţesc “Grozăveşti”

(capacitate de cazare: 2016 locuri; 284 în cămin A1)
Adresa: Splaiul Independenţei, nr. 204
Telefon:   021318.88.58      (cămin    A),   021318.88.58     (cămin    B),
021318.88.61 (cămin C), 021318.88.60 (cămin D),
0213114432 (cămin A1)
Mijloace de transport: Metrou – staţia Grozăveşti; RATB – 601
Administratori:    Paraschiva   Apostol   (cămin   A),   Eugen   Iordache
(cămin  B),  Ana  Tivga  (cămin  C),  Viorica  Anghelescu  (cămin  D),
Traian Munteanu (cămin A1)
Complexul Grozăveşti cuprinde căminele A, B, C, D şi A1. Primele 4   corpuri (parter +  5 etaje)   au camere de  două  persoane  cu lavoar     în cameră, ceea ce este un mare avantaj, 2 paturi, 2 scaune, un dulap cu 2 compartimente, un birou  şi  geamuri  de  termopan.  Pe  palier  se  află  2  băi,  fiecare  cu  4  cabine  de  duş  separate  şi  toalete.
Căminele  C  şi  D  sunt  identice,  în  timp  ce  camerele  din  căminul  A  au  în  plus  pe  pereţi  2  seturi  de   rafturi suspendate. Căminului A1 (parter + 9 etaje) este cel mai nou şi este compus din camere cu    trei  paturi,  mobilier  pentru  trei  persoane  (birou  pentru  calculator,  dulap, noptieră,  scaune)  şi  grup   sanitar complet utilat. Dispune de o cameră pentru persoane cu handicap, bufet şi lift. Fiecare etaj  dispune  de  un  oficiu  pentru  prepararea  hranei,  o  maşină  de  spălat  pe  fiecare  palier  şi  cameră  de     uscat rufe.

Atmosfera în cămin este destul de liniştită, mai ales în sesiune, când se poate învăţa fără probleme la  cămin (depinde, însă,  şi  de  vecinii pe  care îi  ai). Zona  îţi  oferă  numeroase  locuri  de  distracţie,  mai     multe detalii la secţiunea Campusuri de pe site.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont