Proba de admitere 2011 – Facultatea de Jurnalism

Proba de admitere

Examenul consta într-o probă scrisă unică:

Limba română şi creativitate şi expresivitate

Proba scrisă va conține trei subiecte.

La subiectele de creativitate şi expresivitate, candidaţii vor fi puşi în situaţia de a elabora texte „libere” – o naraţiune pe o anume temã şi o argumentare în favoarea sau împotriva unei idei.

Examenul de limbă română nu cuprinde elemente de sintaxă a propoziţiei sau a frazei (de gramatică), ci aspecte ale lexicului, morfologiei, ortografiei şi punctuaţiei. Formula probei este a unui examen cu itemi de tip grilă. Principalele cerinţe care se pot aborda în formularea subiectelor se pot organiza după nivelele de analiză astfel:

La nivel lexical sunt vizate probleme de sinonimie, antonimie, omonimie, registre stilistice (regional, arhaic, neologic, popular, arhaic), câmpuri lexicale, familii lexicale (derivare, prefixare).

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont