Ministrul Sanatatii s-a intalnit cu reprezentantii Universitatilor de Medicina si Farmacie pentru a discuta conditiile in care se va organiza anul acesta concursul de intrare in Rezidentiat. Data stabilita este 25 noiembrie.

La fel ca anul trecut, concursul se va desfasura, descentralizat, in sase centre universitare din tara: Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Targu Mures, Timisoara si Craiova pentru toate domeniile, respectiv medicina, medicina dentara si farmacie, pe baza aceleiasi bibliografii si tematici.

“Noutatea din acest an este aceea ca vom organiza concurs de rezidentiat pe post si pentru spitalele clinice, nu numai pentru spitalele mici, ca un element de sustinere a tinerilor medici pentru continuarea carierei profesionale in tara. De asemenea, numarul posturilor scose la concurs nu se va mai stabili aleator, numai pe criterii istorice, ci in functie de dinamica de personal din ultima perioada”, a declarat dr. Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii.

Conform discutiilor, fiecarui centru universitar ii vor fi arondate si judetele pentru care se organizeaza rezidentiat pe post.

In ceea ce priveste numarul locurilor si al posturilor scoase la concurs, perioada de inscriere sau conditiile care trebuie indeplinite pentru inscrierea in concurs, reprezentantii Ministerului anunta ca acestea vor fi publicate in prima parte a lunii octombrie, atat pe pagina oficiala a concursului – www.rezidentiatinfo.ro -, cat si in mass-media.

Rezidentiatul din 2012 a avut parte de mai multe modificari si schimbari. Totul a inceput in luna noiembrie a anului trecut, cand rectorii universitatilor de medicina si farmacie din tara au decis ca pentru examenul de rezidentiat din 2012 sa existe o bibliografie unica, cel putin la specialitatea Medicina Generala. Cartea – „Book des ECN” (Epreuves Classantes Nationales, n. red.) a fost lansata oficial, dupa intalnirea Asociatiei Universitatilor de Medicina si Farmacie din Romania (AUMFR) de la Cluj-Napoca, cand a fost inaugurata si Libraria UMF „Iuliu Hatieganu”.

„Noutatea din acest an este aceea ca vom organiza concurs de rezidentiat pe post si pentru spitalele clinice, nu numai pentru spitalele mici, ca un element de sustinere a tinerilor medici pentru continuarea carierei profesionale in tara. De asemenea, numarul posturilor scose la concurs nu se va mai stabili aleator, numai pe criterii istorice, ci in functie de dinamica de personal din ultima perioada”, a anuntat ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi.

Practic, spune ministrul Cepoi, prin extinderea rezidentiatului si in spitalele clinice tinerii vor fi incurajati sa-si continue cariera profesionala in tara. De asemenea, numarul de posturi se va stabili „in mod realist”, adica in functie de nevoile din sistem, promite seful Sanatatii. Continuare RTV.NET La fel ca anul trecut, concursul se va desfasura, descentralizat, in sase centre universitare din tara: Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Tg. Mures, Timisoara si Craiova pentru toate domeniile, respectiv medicina, medicina dentara si farmacie, pe baza aceleiasi bibliografii si tematici date in 2011.

Reamintim ca in luna iulie, cele 59 de curricule de pregatire in rezidentiat au fost publicate in format pdf pe noul site al Directiei Resurse Umane si Certificare din cadrul MS – perfmed.rezidentiat.info.

Tot anul acesta, cadrele didatice din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Capitala au elaborat o culegere de teste grila pentru concursul de rezidentiat din acest an.

In ceea ce priveste tematicile, Ministerul Sanatatii le-a aprobat si publicat la doua luni dupa ce rectorii universitatilor de medicina si farmacie au trimis documentele. Atat rectorii, cat si medicinistii se asteptau ca tematicile se fie afisate in cel mult doua saptamani de la realizarea lor. Necesitatea era si mai mare pentru specialitatea Medicina generala, avand in vedere ca bibliografia a fost modificata.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont