CONSTANŢA INTRĂ ÎN REŢEUA EUROPA CINEMAS

Lanţul de cinematografe CYTYPLEX, care operează săli de cinema la Bucureşti, Braşov şi Constanţa, a aderat la programul EUROPA CINEMAS, prima reţea de distribuţie cinematografică europeană. Creată în anul 1992 graţie finanţării provenite de la programul MEDIA, Centrul Naţional al Cinematografiei din Franţa, EUROPA CINEMAS presupune o reţea de cinematografe care difuzează preponderent producţii cinematografice europene. Acest program oferă sprijin operaţional şi financiar sălilor de cinema care se angajează să difuzeze un număr semnificativ de producţii cinematografice europene în afara celor naţionale, să organizeze acţiuni de promovare a unor programe, în special, dedicate publicului tânăr. Obiectivul programului EUROPA CINEMAS este de a creşte difuzarea şi programarea producţiilor europene în cinematografe. Este vizată şi diversitatea programării filmelor prin dezvoltarea unei reţele de cinematografe la nivel naţional şi internaţional. Programul sprijină şi tranziţia la redarea în sistem digital a filmelor.

Peste jumătate din oraşele europene cu peste 150.000 de locuitori dispun de măcar o sală de cinema membră EUROPA CINEMAS. Reţeaua cuprinde deja 31 de ţări, 475 de oraşe, 827 de săli de cinema şi 2055 de ecrane. Programul sprijină şi exploatarea şi difuzarea filmului european în Asia, America Latină şi la sud de Marea Mediterană în cadrul programului MEDIA Internaţional şi sprijinul Uniunii Europene în ţări din afara sa, reţeaua fiind extinsă până la 60 de ţări, 588 de oraşe, 1036 de săli şi 2789 de ecrane. EUROPA CINEMAS este un program derulat în săli de cinema din Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Danemarca, Estonia, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Regatul Unit, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia şi Ungaria.

Constanţa se alătură oraşelor Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova şi Oradea, care au acces la cele mai noi producţii europene, la filme premiate în cadrul unor importante festivaluri internaţionale de film. Din 2003 a fost instituit şi premiul EUROPA CINEMAS LABEL, care se acordă în cadrul a patru festivaluri internaţionale de tradiţie: unui film selectat în programul Panorama în cadrul Berlinalei, unui lungmetraj din secţiunea Directors’ Fortnight la Cannes, în cadrul Festivalului Internaţional de la Karlovy Vary şi unei producţii prezentate în secţiunea Zilele Veneţiei la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia.

Film european în programul CITYPLEX

CITYPLEX Constanţa îi invită pe spectatori în sala de cinema cu un program variat. Alături de obişnuitele producţii hollywoodiene, din data de 7 iulie, vor fi incluse producţii europene, care vor rula la Sala 4. În fiecare săptămână, cel puţin un lungmetraj artistic, un documentar sau un film de animaţie european va fi difuzat în cadrul programului EUROPA CINEMAS. Preţul unui bilet este de 7 ron .

În perioada 22 – 28 iulie 2011 va rula drama „Le quatro volte / În patru timpi” în regia lui Michelangelo Frammartino, o co-producţie Italia/Germania/Elveţia. Este al doilea lungmetraj din filmografia lui Michelangelo Frammartino şi a fost realizat cu un buget de un milion de euro. „Le quatro volte / În patru timpi” a fost recompensat cu premiul EUROPA LABEL CINEMAS primit în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Cannes în 2010, cu premiul C.I.C.A.E şi Marele Premiu în Festivalul Filmului Italian de la Annency în 2010 şi Marele Premiu în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Bratislava. În 2011 a fost nominalizat la premiile David di Donatello, echivalentul premiilor Oscar pentru cinematografia italiană, la categoriile Cel mai bun regizor pentru Michelangelo Frammartino, Cel mai bun producător pentru Gregorio Paonessa, Gabriella Manfré, Elda Guidinetti, Marta Donzelli, Andres Pfäffli, Philippe Bober şi Susanne Marian reprezentând companiile Ventura Film, Vivo Film, Invisibile Film şi Essential Filmproduktion GmbH şi Cel mai bun sunet pentru Paolo Benvenuti şi Simone Paolo Olivero.

Sinopsis

Un cioban bătrân îşi trăieşte ultimele zile într-un sătuc medieval din văile paradisiace ale Calabriei. Paşte caprele sub cerul părăsit de mai toţi ceilalţi săteni cu multă vreme în urmă. Este bolnav şi crede că-şi va găsi alinarea în praful strâns de pe podeaua bisericii, pe care îl bea cu apă în fiecare zi. S-a născut un ied. Îi urmărim primii paşi şovăielnici, primele jocuri, până strânge putere să meargă la păscut. În apropiere, un brad maiestuos tremură în adierea muntelui. Filmul este o prezentare poetică a repetitivelor cicluri din viaţă şi natură şi a tradiţiilor neştirbite ale unui loc unde timpul nu mai contează. Povestea unui suflet care se mişcă prin patru vieţi succesive.

Michelangelo Frammartino, regizor, scenarist, producător şi editor, s-a născut în 1968 la Milano, în Italia. A debutat cu scurtmetrajul „Tracce” în 1995. În filmografia sa se mai regăsesc scurtmetrajele „L`occhio e lo spirito” din 1997, „Scappa Valentina” din 2001, „Io non posso entrare” din 2002. Lungmetrajul său de debut „Il dono” din 2003 a fost încununat cu Marele Premiu la Festivalul Filmului Italian de la Annency în 2003, Marele Premiu la Festivalul de Film Entrevues, cu Premiul Silver Alexander în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Salonic, cu premiul Golden Reel în cadrul Festivalului Internaţional de Film Tiburon şi Menţiune Specială la Festivalul Internaţional de Film de la Varşovia. Cel mai nou proiect al său, animaţia „Viale Aretusa 19”, este pre-producţie.

SALA 4: În patru timpi / Le quattro volte – N – 15

Regia: Michelangelo Frammartino
Gen: dramă
Durata: 88 de minute
În rolurile principale: Bruno Timpano, Giuseppe Fuda, Nazareno Timpano

Ora: S,D: 13:00, 15:00, 17:00, 18:45, 21:00, 23:00
V, L-J: 13:00, 15:00, 17:00, 19:00, 21:00, 23:00

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont