Incalzirea face diferenta dintre un antrenament eficient, sigur si unul incordat la inceput, dureros sau care sa conduca chiar la accidentari. Mai simplu spus, daca in prima parte a antrenamentului ai suferit de o intindere la spate sau la umar sau ti-ai sucit glezna, este foarte posibil sa fii victima unei incalziri neadecvate.

Scopul incalzirii este de a pregati corpul pentru activitatea mai intensa ce urmeaza. Acest lucru se poate obtine prin miscari ritmice continue care folosesc muschii mari ai corpului, scopul fiind ridicarea temperaturii corpului, repetarea miscarilor care urmeaza si stimularea sistemului cardio-respirator si neuromuscular si a energiei metabolismului. Progresul trebuie sa fie suficient, astfel incat ritmul cardiac sa creasca catre sfarsitul incalzirii.

Incalzirea pentru aerobic
Incalzirile in aerobicul traditional dureaza in general 5-10 minute, dar perioada de timp necesara va fi diferita in functie de tipul clasei, de ora cand are loc, de intensitatea, secventa si tipul de antrenament. De exemplu aceasta poate fi un mers pe loc, pasi laterali, ridicarea genunchiului si alte miscari cu impact redus. Evita miscarile cu impact mare: alergatul, saritul si miscarile cu intoarcere.

Incalzirea pentru jogging sau mers in forta
Daca faci jogging, incepe prin mers, crescand viteza gradual si folosindu-te de miscarile mainilor. Se recomanda ca inainte sa-ti incalzesti partea inferioara a spatelui si sa efectuezi cateva exercitii de stretching pentru muschi si articulatii.

Incalzirea pentru squash si tenis
Incepe cu o alergare usoara pe banda de alergare sau pe marginea terenului de tenis pentru cateva minute, pastrand o viteza moderata. Dupa aceea incalzeste-ti gleznele, genunchii, partea inferioara si superioara a spatelui, gatul si mainile cu miscari usoare, ritmic continue si progresive.

Acum esti pregatit pentru fitness sau orice alta activitate sportiva!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont