Fa un referat perfect

Fa un referat perfect

Atunci cand faci un referat trebuie sa iti organizezi gandirea, sa  ai un punct de vedere asupra subiectului lucrarii.Profesorul tau va incerca sa descopere la tine anumite calitati pe care le ai  dar si punctele tale slabe.


Cateva reguli simple pentru a face

un referat de nota 10

  • Analizeaza cu atentie cerintele profesorului si fii atent daca: se cere prezentarea experienţei personale sau a propriilor convingeri ori numai cunoaşterea poziţiilor exprimate de alţii, daca se recomandă în special o anumită sursă de informaţii.
  • Începeţi pregătirea lucrării cât mai devreme posibil.Fi atenţi la idei relevante.Colecteaza cat mai mult „material” in legatura cu tema referatului.
  • Pentru toate materialele documentare cercetate ai grija sa ai sursa (autorul, titlul lucrării, editura, localitatea, anul apariţiei, pagina) din care ai preluat o anumită idee, expresie, frază-citat etc.Pentru a putea lucra în mod eficient, materialul obtinut trebuie triat, eliminând tot ceea ce este banal sau irelevant.

Schema referatului

Introducere

  1. Comentarii cu privire la subiectul eseului – ce înseamnă şi care este importanţa lui.
  2. Ce aspecte veţi prezenta şi de ce?

Continut

Dezvoltarea argumentaţiei în 3 – 4 idei principale, însoţite fiecare de cat mai multe exemple

Concluzie

  1. O scurta recapitulare a ideilor principale.
  2. Concluzie şi implicaţii,  viitoare perspective de studiu.
  • Concentreaza-te pe acurateţea ideilor.
  • Textul trebuie sa fie clar şi ideile exprimate sa se înlănţuie în mod logic.
  • Cateva reguli de stil: să fie simplu şi direct; să evite argoul şi exprimarea colocvială, să conţină fraze scurte si nu in ultimul rand să fie concis.
Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont