Anumite celebritati si oameni politici se bucura de popularitate datorita realizarilor lor, dar si datorita carismei pe care o au. Nu e demirare ca exista persoane cu un aspect fizic nu foarte atragator, dar cu o carisma extraordinara cu care reusesc sa-i stranga pe toti in jurul lor.

Cum sa fii o persoana carismatica?

Carisma se poate stimula si perfectiona prin anumite tehnici sau hai sa le spunem mici secrete. Iata mai jos cateva dintre ele:

Invata sa asculti

In timpul unei conversatii, in loc sa vorbesti mereu despre tine, invata sa iti concentrezi atentia asupra interlocutorului.

Nu incerca sa ii spui tu cat esti de „valoros”, nu il plictisi vorbind in exces despre realizarile tale, nu il vei face decat sa caute cu disperare usa.

In schimb asculta ce are de spus, arata-te interesat de cele ce povesteste si chiar spune-ti propriile pareri despre subiectul abordat, aminteste-i mici detalii pe care sa le aduci mai tarziu in discutie astfel incat cel cu care stai de vorba sa observe ca ai fost cu adevarat atent.

Astfel interlocutorul te va percepe ca o persoana la care gaseste intelegere, o persoana in care poate avea incredere. De multe ori majoritatea vor doar sa fie ascultati, sa vada ca este cineva interesat de persoana lor. Daca stii sa il asculti deja vei creste din start in ochii lui.

Limbajul trupului

Armonizeaza-ti timbrul vocal si gesturile astfel incat sa inspiri seriozitate si incredere. Gesturile tale trebuie sa fie in concordanta cu mesajul verbal, asa cxum am mai spus cea mai mare parte din mesaj nu este transmisa de cuvinte ci de modul in care acestea sunt spuse.

Zambeste, priveste-ti interlocutorii in ochi, mentine o pozitie dreapta a trupului si fii prietenos.

Fii autentic

Nu te sfii sa fii tu insuti, prefacatoria sau incercarea de a fi altcineva se simte si te descalifica din start in fata auditoriului. De asemeni hainele tale trebuie sa iti reflecte personalitatea, imbracand haine care nu te reprezinta risti sa pari un bufon, chestii astea se simt….

In schimb adopta o postura dreapta, fii relaxat si destins, sigur pe tine si astfel le vei induce si celorlalti aceasta perceptie.

Acestea sunt doar cateva dintre micile trucuri care fac parte din arsenalul oricarui lider sau lider in devenire.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont