Va place ceaiul? Iubiti sa cititi? Va invitam la cele mai populare ceainarii din Bucuresti. Majoritatea sunt concepute astfel incat sa calmeze clientii, sa-i relaxeze. La finalul acestui articol aveti lista cu localurile si adresa acestora.

Spre deosebire de suratele lor, cafenelele, ceainariile sunt putine, aproape inexistente. De fapt ceainarii „adevarate” nu prea exista in Bucuresti. Ceaiul presupune o cultura pe care noi nu o avem si pe care, in urma reclamelor agresive ce promoveaza „picaturile ce vor sa devina bere germana”, nici nu o vom avea vreodata. Majoritatea sunt concepute astfel incat sa calmeze clientii, sa-i relaxeze.

„Rendez Vous”, ceainaria deschisa in zona pietei Dorobanti a avut ca model localurile similare din Franta. Ceainaria a prins destul de repede, muzica in surdina si lumina difuza fiind in contrast cu barurilor pretentioase din zona. Ceaineria are acum „sediu” si la Universitate.

Prima ceainarie de succes din Bucuresti a fost deschisa in 2002, peste drum de intrarea principala a Presedintiei Romaniei, „Ceai la Cotroceni”. Acest loc a ajuns foarte repede cunoscut prin mediile studentesti. Locul pare rupt dintr-un tablou vechi, cu un aer boem si o aroma mereu imbietoare. Este un loc intim si foarte linistitor. Ceaurile sunt intr-o varietate foarte mare, iar ca desert poti alege turta dulce sau biscuiti de casa.

Pentru ca ceaiul merge bine cu o carte buna, localurile din interiorul librariilor au devenit foarte populare. Este cazul ceainariei Vasiliada sau a celor de la Carturesti. Va mai amintiti acum cativa ani campania de lansare a primei ceainarii Carturesti la care „se putea bea ceai stind pe scaunul lui Gellu Naum, Mircea Cartarescu, Ioan Grosan ori Dan Perjovski”. Angajatii ceainariei vorbesc cu placere despre „ceaiul alb, un ceai foarte rar in lume, care se gaseste si la Carturesti”.

Mai jos aveti o lista completa cu cele mai cunoscute ceainarii din Bucuresti:

Ceainăria Infinitea
Strada Doctor Grigore Romniceanu 7

Camera din Față
Strada D. I. Mendeleev 22

Bohemia Tea House
Strada Poiana Narciselor 1

Serendipity
Strada Dumbrava Roșie 12

Rendez-Vous Universitate
Strada Edgar Quinet

Green Tea
Strada Doctor Burghelea 24

Rendez-Vous Floreasca
Calea Floreasca

Ceainăria Cinci
Strada Olimpului 13

Ceainăria Annette
Strada Polonă 77

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont