Feng-shui este o arta straveche intuitiva asiatica. In traducere exacta, “ feng” inseamna vant si “shui” inseamna apa. Pornind de la aceasta scurta descriere studentpenet.ro iti prezinta cateva din principiile simple ale acestei arte care afirma ca energiile se afla atat in natura cat si in elementele “neinsufletite”.

Echilibrul

Poate cel mai important aspect al Feng Shui este echilibrul. Acest echilibru este asigurat atat de prezenta Ying cat si de prezenta Yang.

De obicei arta Feng Shui se foloseste in decorarea caselor si birourilor. In cele ce urmeaza sunt sintetizate cateva reguli de baza in decorarea unei incaperi in stilul armoniei Feng Shui.

– Mobila trebuie grupata in formatie patrata sau octogonala
– Mobila nu trebuie sa fie aranjata cu fata la semineu – acest aranjament nu va lasa loc conversatiilor placute amiabile
– Adauga muzica in sufragerie – muzica creeaza energie pozitiva pe care o va raspandi in toata camera
– Sufrageria trebuie decorata in culori calde si materiale moi, naturale

Culorile si Feng Shui

Exista cateva culori care trebuie luate in considerare atunci cand lucrezi cu Feng Shui.

Rosu – Indica focul

Persoanele care prefera rosu apreciaza ordinea si prefera un stil de viata mai activ.

Portocaliu

Culoarea portocalie are aceleaşi semnificaţii cu cea roşie, doar că este mai puţin intensă. În psihologie, portocaliul este energic, stimulativ, vesel şi primitor.

Galben

Precum roşul şi portocaliu, în feng shui, galbenul reprezintă elementul foc, având semnificaţii asemănătoare cu celelalte două. În psihologie, este înălţător, vesel, luminos, cald, stimulativ şi expansiv.

Verdele

Verdele este culoarea reinnoirii, al energiei proaspete si al noului inceput. In teoria celor cinci elemente feng shui, culoarea verde apartine Lemnului.
Culoarea verde este foarte buna pentru sanatate, deoarece calmeaza nervii si echilibreaza intregul organism, aducand vibratii vindecatoare feng shui direct de la Mama Natura.

Maroul

In feng shui, cum am spus si mai sus, maroul reprezinta Lemnul si este folosit cel mai bine in partea de est (santate & familie), sud-est (bogatie & avutie) si in sud (faima & reputatie).

Maroul este culoarea feng shui care a revenit foarte puternic in ultimii ani. Are o energie foarte puternica feng shui si a revenit in tonuri de ciocolata neagra, cafea si mahon.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.