In zilele caniculare toata lumea se racoreste cu bere, insa specialistii ne avertizeaza ca nu este deloc bine. Berea consumata in zilele calduroase deshidrateaza organismul!

Berea consumata pe canicula deshidrateaza

Specialiştii afirmă că alcoolul trebuie evitat în tilele toride, chiar dacă lichide ca berea dau o senzaţie de răcorire imediată.

„Persoanele care aleg să bea bere rece, crezând că băutura le va răcori, nu vor face altceva decât să se deshidrateze. Din cauza conţinutului de alcool, berea nu poate să ne hidrateze”,

a declarat pentru dr. Eduard Adamescu, medic specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice la Institutul Nicolae Paulescu din Bucureşti.

Alcoolul produce deshidratate tocmai pentru că blochează eliberarea vasopresinei, adică a hormonului care inhibă eliminarea apei prin rinichi, iar urina va fi diluată şi eliminată în cantitate mare. Tocmai de aceea este indicat ca în zilele cu temperaturi de peste 30 de grade, oamenii să consume apă şi nu alte lichide, pentru a nu apărea deshidratarea.

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont