planeta pamant glob

Cercetătorii cred ca au gasit trasaturi specifice acestor gauri si aici, pe Pamant, in sudul Oceanului Atlantic.

Unele dintre cele mai mari vartejuri din regiune sunt echivalente, din punct de vedere matematic, cu misterioasele gauri negre din spatiu, sustin cercetatorii de la ETH Zurich si de la Universitatea din Miami. Ce inseamna o gaura neagra? O gaură neagră este definita ca un obiect astronomic limitat de o suprafață în interiorul căreia câmpul gravitațional este atât de puternic, încât nimic nu poate scăpa…

Acest lucru ar putea insemna ca vartejurile fac cu apa ceea ce fac gaurile negre cu lumina. Aceste vartejuri uriase sunt atat de bine inconjurate de cai de apa circulare incat nimic din ceea ce este prins in ele nu scapa. Im plus, in ultimul timp, pare ca numarul acestora este in crestere.

SAvantii cred ca aceste formatiuni oceanice ar putea modera impactul negativ al topirii calotei glaciare. Insa, pana acum, specialistii nu au putut cuantifica acest impact deoarece limitele acestor vartejuri au ramas un mister.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont